Francijas regbisti Pasaules kausā gūst otro panākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas regbija-15 izlase ceturtdien Lillē Pasaules kausā izcīnīja otro panākumu divās spēlēs.

A apakšgrupas mačā francūži ar rezultātu 27:12 (13:5) pārspēja Urugvaju.

Otrā puslaika ievadā urugvajieši pēc piezemējuma un realizācijas sitiena samazināja deficītu līdz vienam punktam, taču francūži spēles turpinājumā atbildēja ar trīs piezemējumiem un diviem realizācijas sitieniem, iekrājot pārliecinošu pārsvaru.

Francijas izlasē ar trīs precīziem realizācijas sitieniem un diviem soda sitieniem izcēlās Melvins Žaminē, sakrājot kopā 12 punktus.

Vēl A apakšgrupā cīnās Itālija, Jaunzēlande un Namībija.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisināsies deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visas astoņas ceturtdaļfinālistes un katras grupas trešo vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu