Latvijas 3x3 basketbolisti izcīna otro vietu Nāciju līgas U-23 finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolisti Kristaps Čavars, Roberts Smildzējs, Mārcis Osis un Gints Zomerfelds
Latvijas 3x3 basketbolisti Kristaps Čavars, Roberts Smildzējs, Mārcis Osis un Gints Zomerfelds Foto: FIBA.com

Latvijas U-23 vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir Mārcis Osis, Kristaps Čavars, Roberts Smildzējs un Gints Zomerfelds, piektdien Ulanbatorā U-23 Nāciju līgas finālturnīrā ieņēma otro vietu un tika pie ceļazīmes uz Pasaules tūres posmu un "Challenger" turnīru.

Vispirms ceturtdaļfinālā turnīrā ar desmito numuru izsētie latvieši ar 21:18 guva panākumu pār Lietuvas U-21 komandu (6.). Ar astoņiem punktiem Latvijas vienībā izcēlās Osis, sešus punktus pievienoja Čavars, kamēr Smildzējs un Zomerfelds guva attiecīgi četrus un trīs punktus.

Savukārt pusfinālā Latvija ar 21:19 pārspēja Polijas U-21 vienību (7.). Rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Čavars, septiņus punktus guva Osis, Smildzējs, kurš realizēja arī uzvaru nesošo divu punktu metienu, tika pie trīs punktiem un vēl divus punktus guva Zomerfelds.

Finālā Latvija ar 13:16 atzina Francijas (2.) pārākumu. Noslēdzošajā mačā Latvijas labā septiņus punktus guva Čavars, bet Smildzējs, Zomerfelds un Osis pievienoja pa diviem punktiem.

Nācija līgas uzvarētāji ieguva ceļazīmes uz diviem Pasaules tūres posmiem, kā arī diviem "Challenger" turnīriem. Otrās vietas ieguvējiem tika pa ceļazīmei uz Pasaules tūres posmu un "Challenger" turnīru, trešās un ceturtās vietas ieguvējiem - pa ceļazīmei uz "Challenger" sacensībām.

Trešdien apakšgrupā Latvijas komanda ar 17:19 zaudēja Francijas U-21 komandai, kas saņēmusi pirmo numuru un ar 22:10 pārspēja Ēģiptes U-21 izlasi (9.).

Zommerfelds finālturnīrā aizstāj iepriekšējos turnīros spēlējušo Ričardu Vitoļski.

Vasarā Latvijas komanda sešu spēļu posmu kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu vienā no Eiropas zonām apsteidzot Čehijas, Horvātijas, Polijas, Ukrainas un Īrijas komandas. Latvijas sieviešu U=23 komanda sešu posmu kopvērtējumā zonā ieņēma trešo vietu un nekvalificējās finālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu