Itudis atstāj Grieķijas basketbola izlasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Dimitris Itudis
Dimitris Itudis Foto: FIBA.com

Titulētais basketbola treneris Dimitris Itudis neturpinās vadīt Grieķijas vīriešu basketbola izlasi, pirmdien paziņoja Grieķijas Basketbola federācija.

Paziņojumā norādīts, ka galvenais iemesls sadarbības pārtraukšanai ir speciālista darbs Eirolīgas klubā Stambulas "Fenerbahce", jo Itudis nespējot apvienot darbu gan klubā, gan valstsvienībā.

Itudis uzsāka darbu Grieķijas izlasē 2021. gada septembrī un viņa vadībā grieķi pērn Eiropas meistarsacīkstes pēc neveiksmes ceturtdaļfinālā noslēdza piektajā pozīcijā. Savukārt Pasaules kausa finālturnīrā Grieķijas izlase nespēja pārvarēt otro grupu turnīru un ierindojās 15. vietā.

Pērnvasar Itudis noslēdza trīs gadu līgumu ar "Fenerbahce", bet pirms tam viņš kopš 2014. gada strādāja Maskavas CSKA, ar kuru 2016. un 2019. gadā uzvarēja ULEB Eirolīgā un sešas sezonas kļuva par Krievijas čempionu.

Itudis pirms darba CSKA vienu sezonu strādāja Turcijas komandā Bandirmas "Banvit". Pirms tam viņš 13 sezonas bija Atēnu "Panathinaikos" galvenā trenera Žeļko Obradoviča asistents, šajā laikā tiekot pie pieciem Eirolīgas tituliem, 11 Grieķijas čempiontituliem un septiņām valsts kausa trofejām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu