"TTT Rīga" treneris Gulbis: Ticu katrai no mūsu meitenēm un zinu, ka viņas var spēlēt labāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Gulbis
Mārtiņš Gulbis Foto: FIBA.com

"TTT Rīga" basketbolistes pirmajā FIBA Eirolīgas kvalifikācijas mačā pieņēma vairākus nervozus lēmumus, kas izšķīra spēles iznākumu, pēc neveiksmes atzina "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Trešdien "TTT Rīga" Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 54:59 piekāpās Rumānijas vienībai "ACS Sepsi-SIC". Atbildes spēle pēc nedēļas norisināsies Rīgā.

"Šīs dienas spēli raksturo daudzi nervozi lēmumi. Par satraukumu liecina kaut vai 15 garām aizmesti soda metieni. Bija arī labas iespējas un labas epizodes, bet kaut kur bijām pussekundi par vēlu, bija daudz nesaprašanās. Es ceru, ka pirmais stress ir beidzies," klubs citē trenera teikto pēc mača.

Atbildes spēle paredzēta nākamajā trešdienā Rīgā, un Eirolīgas pamatturnīrā iekļūs uzvarētāja divu maču summā.

"Mums ir jāsakārto sava spēle un jācenšas izdarīt daudzas lietas labāk. Es ticu katrai no mūsu meitenēm un zinu, ka viņas noteikti var spēlēt labāk," piebilda treneris.

Uzvarētāja Eirolīgas pamatturnīra A grupā spēlēs kopā ar Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), Skio "Famila" (Itālija), "Valencia" (Spānija), Vilērbānas ASVEL (Francija), Ļubļinas AZS UMCS (Polija), Saragosas "Casademont" (Spānija) un vēl vienu komandu, kura pārvarēs kvalifikāciju.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" Eirolīgā nespēlēja, bet ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā, par Eirolīgas čempionēm kļūstot Stambulas "Fenerbahce" basketbolistēm.

2021./2022. gada sezonā rīdzinieces ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eirokausā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā latvietes ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu