Bijušais "United" treneris: Līguma parakstīšana ar Ronaldu bija kļūda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ūle Gunnars Sulšērs
Ūle Gunnars Sulšērs Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs uzskata, ka līguma parakstīšana 2021. gadā ar Portugāles futbola superzvaigzni Krištianu Ronaldu bijusi kļūda.

Mančestras "United" pēdējos gados atrodas nemitīgā pārmaiņu virpulī. Arī laikā, kad komandu vadīja Sulšērs, pieņemti vairāki nepareizi lēmumi. 

Norvēģijas speciālists "United" vadīja gandrīz trīs gadus. No galvenā trenera amata pildīšanas viņš tika atbrīvots 2021. gada novembrī. Vadot Mančestras vienību, viņš ar "United" ieguva premjerlīgas sudraba medaļas un 2021. gada pavasarī aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas finālam. 

Kopš viņa aiziešanas "United" joprojām cīnās ar vairākām zvaigznēm, kas rada problēmas. Piemēram, Džeidons Sančo nesaskaņu dēļ trenējas no pamatsastāva atsevišķi, un komandā joprojām nav atgriezies dzimtenē noziegumā apsūdzētais brazīliešu malējais pussargs Antonijs. Sulšērs jūt līdzi pašreizējam "United" galvenajam trenerim Ērikam ten Hāgam, jo atradies līdzīgā situācijā. 

"Daudzi spēlētāji manā laikā nebija tik labi, kā viņi paši domāja. Tas radīja lielu spriedzi, un daži spēlētāji atteicās apmeklēt treniņus, lai tikai tiktu pārdoti. Tāpat vairāki futbolisti nevēlējās valkāt kapteiņa apsēju," savu laiku "United" klubā sarunā ar "The Athletic" raksturoja Sulšērs.

2021. gada rudenī Mančestras "United" ieguva Krištianu Ronaldu. Norvēģis atzīst, ka tas nebija kluba labākais lēmums. "Tas bija lēmums, no kura bija grūti atteikties. Jutu, ka mums viņš ir jāatved uz Mančestru, jo tajā laikā viņš joprojām bija viens no labākajiem uzbrucējiem pasaulē. Diemžēl galu galā mēs pieņēmām nepareizu lēmumu," teica Sulšērs, analizējot Ronaldu atgriešanos Mančestras vienībā. 

Treneris arī atzina, ka vēlējies komandai piesaistīt vairākus augstākā līmeņa spēlētājus, bet ne viss gāja tā, kā viņš gribējis. Sulšērs 2019. gadā uz "United" vēlējies atvest savu tautieti Ērlingu Holannu, nākamajā vasarā Deklanu Raisu un visbeidzot Džūdu Belinghemu, kurš šobrīd spīd Madrides "Real" komandā. Visi šie Sulšēra plāni izjuka nesaskaņu dēļ. 

Jauno Anglijas premjerlīgas sezonu "United" iesākusi vāji. Mančestras komanda piecās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus, ar sešiem iekrātiem punktiem turnīra tabulā ieņemot 13. vietu 20 komandu konkurencē. 

Čempionu līgas sezonu "United" sāka ar zaudējumu 3:4 Minhenes "Bayern" komandai. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu