Video Dairis Bertāns: Tobrīd sapratām, ka varam sasniegt kaut ko vairāk

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlase pēc uzvaras pār tituliem bagāto Francijas valstsvienību saprata, ka ir radusies iespēja Pasaules kausā izcīnīt lielu panākumu, intervijā TVNET norādīja komandas kapteinis Dairis Bertāns.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausā, debitējot šāda mēroga turnīrā, izcīnīja augsto piekto vietu.

Mūsu basketbolistiem izdevās izkļūt no tā dēvētās nāves grupas, kurā Latvijas izlasei bija jāspēkojas ar Āzijas vicečempioni Libānu, ar olimpisko spēļu un Eiropas čempionāta vicečempioni Franciju, kā arī ar Kanādu, kuras kodolu veido Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji.

Komandas kapteinis Dairis Bertāns pavasarī pēc grupu izlozes sociālajos tīklos norādīja, ka negrib dzirdēt un redzēt nevienu komentāru, ka mums atkal neveicas, jo ir ielozēta smaga grupa. Viņš pauda pārliecību, ka Latvijas izlase būs konkurētspējīga komanda Pasaules kausā.

"Esam Pasaules kausā, tur nav vāju komandu. Un, lai kaut ko izcīnītu, ir jāuzvar stipras komandas. Labi sagatavojamies, ejam un cīnāmies! Par lielu Latviju!"

Kaut arī Latvijas izlasei traumu dēļ nevarēja palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji – Kristaps Porziņģis, Jānis Strēlnieks, Rihards Lomažs –, valstsvienība izcīnīja lielāko panākumu kopš valsts neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais panākums bija 2017. gadā izcīnītā piektā vieta Eiropas čempionātā.

"Spēle [uzvara] pret Franciju, no vienas puses skatoties, bija svinams moments, jo mēs tikām otrajā kārtā, ko neviens negaidīja. Tā bija vēlā spēle, tāpēc loģiski, ka vēlu gājām gulēt. Daktera istabiņā parasti pēc spēlēm pasēdējām kopā. Pēc uzvaras pār Franciju divos naktī visi jau bija savās istabās. Tobrīd sapratām, ka varam sasniegt kaut ko vairāk – ka mēs te esam, lai nepalaistu to iespēju garām."

Dairis Bertāns lieliski sāka turnīru, gūstot 20 punktus (3p. 6/7) uzvarā pret Libānu. Otrajā spēlē pret Franciju viņš guva astoņus punktus sešās minūtēs, taču guva traumu, kas liedza kapteinim atgriezties laukumā Pasaules kausā.

Jau drīzumā TVNET tiešsaistes žurnālā Klik būs lasāma un skatāma intervija ar Dairi Bertānu par Latvijas izlases dalību Pasaules kausā, kapteiņa lomu, trenera Lukas Banki darbu, "McDonald's" sāgu, atgriešanos "VEF Rīga" un citām tēmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu