Vācijas basketbolists Obsts: NBA var sevi saukt kā grib, bet pasaules čempioni esam mēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andreass Obsts
Andreass Obsts Foto: FIBA.com

Amerikā ierasts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionus saukt par pasaules čempioniem. Vācijas izlases basketbolists Andreass Obsts gan norāda, ka tikai uzvarētājs Pasaules kausa (PK) izcīņā ir tiesīgs saukt sevi par pasaules čempionu.

Vācijas izlase nedaudz negaidīti Manilā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, finālā ar 83:77 pieveicot Serbijas valstsvienību. 

Ikdienā Obsts pārstāv Vācijas klubu Minhenes "Bayern" un treniņnometnes sākumā norādīja, ka tikai pamazām atgriežas ikdienas dzīvē un aizvien ir patīkami saviļņots par gūto panākumu Pasaules kausā. "Tas ir kaut kas, ko es nekad neaizmirsīšu. Man būs nepieciešami mēneši, lai to patiešām aptvertu," "Eurohoops" citē basketbolista teikto. 

Amerikā par pasaules čempioniem sauc to komandu, spēlētājus, kuri uzvarējuši NBA čempionātā. Obsts gan tam nepiekrīt, un tas ir pareizi. Arī ASV izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā, kur palika bez medaļām. 

"NBA saka, ka viņi ir pasaules čempioni, jo viņiem ir labākie spēlētāji pasaulē, taču viņi ir tikai nacionālās līgas čempioni, bet pasaules čempioni esam mēs, Vācijas izlase," norādīja Obsts. 

"NBA vienmēr bijusi attieksme uzskatīt sevi par labākajiem. Protams, to var raksturot dažādi. Smieklīgi gan, ka cilvēki joprojām par to runā. Viņi var sevi saukt, kā vien vēlas, bet būtība nemainās. Mēs esam pasaules čempioni," uzsvēra Obsts.

Obsts Pasaules kausa izcīņā bija svarīgs spēlētājs Vācijas izlasē. Vidēji spēlē viņš guva 10,4 punktus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu