Ņūkāslas "United" atkārto savu premjerlīgas lielāko uzvaru (102)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņūkāslas "United" futbolisti
Ņūkāslas "United" futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Ņūkāslas "United" komanda svētdien Anglijas futbola premjerlīgas mačā viesos ar rezultātu 8:0 (3:0) sagrāva Šefīldas "United", atkārtojot savu lielāko uzvaru augstākajā divīzijā.

1999.gadā Ņūkāslas futbolisti ar tādu pašu rezultātu sagrāva citu Šefīldas komandu "Wednesday". Turpretī Šefīldas "United" svētdien piedzīvoja savu līdz šim lielāko zaudējumu Anglijas līgās, iepriekšējo reizi tik smagi zaudējot pirms 90 gadiem - 3:10 pret "Middlesbrough".

Līdz 21.minūtei rezultāts bija 0:0, bet tad Entonijs Gordons no galalīnijas atspēlēja bumbu un Šons Longstafs bija precīzs, kļūdams par pirmo no astoņiem viesu futbolistiem, kas šajā mačā guva vārtus. Turpinājumā 31. un 35.minūtē pēc Kīrena Tripjēra divām izpildītajām standartsituācijām vārtus guva Dens Bērns un Svens Botmans.

Otrajā puslaikā pirmie vārti tika gūti pēc 11 minūtēm, kad pēc Tripjēra piespēles precīzs no vārtu priekšas bija Kelums Vilsons. Pēc piecām minūtēm Gordons izpildīja sitienu ārpus soda laukuma un panāca jau 5:0, bet 68.minūtē Migels Almirons saņēma piespēli starp pretinieku aizsargiem un guva sestos vārtos.

Spēles 73.minūtē Brunu Gimaraiss guva vārtus ar sitienu no apmēram deviņiem metriem, bet 87.minūtē astoto reizi Vesliju Foderingemu pārspēja Aleksandrs Īzaks, kurš izmantoja pretinieku nesaprašanos savā laukuma pusē.

Tikmēr Londonas ziemeļu derbijā Londonas "Arsenal" mājās cīnījās neizšķirti ar Totenhemas "Hotspur" - 2:2 (1:1). Mājiniekiem vārtus guva Bukajo Saka ar 11 metru soda sitienu un pretinieku futbolists Kristans Romero, kurš ieraidīja bumbu savā "cietoksnī", bet viesiem divreiz izcēlās Honmiņs Sons pēc Džeimsa Medisona piespēlēm.

Citā mačā Braitonas un Havas "Albion" savā laukumā ar 3:1 (1:1) uzvarēja "Bournemouth", divus vārtus gūstot Kaoru Mitomam. Vēl "Liverpool" mājās ar 3:1 (1:1) pārspēja Vesthemas "United" un Birmingemas "Aston Villa" viesos ar 1:0 (0:0) uzveica Londonas "Chelsea".

Sestdien uzvaras svinēja abi Mančestras klubi, "City" mājās ar 2:0 (2:0) pārspējot "Nottingham Forest", bet "United" viesos ar 1:0 (1:0) pieveicot "Burnley".

Čempione Mančestras "City" ir vienīgā komanda, kas sešās kārtās nav zaudējusi punktus un ir vienīgā līdere ar 18 punktiem. Tālāk ar 16 seko "Liverpool", 15 guvusi "Albion", bet pa 14 ir Totenhemas "Hotspur" un "Arsenal" futbolistiem.

Komentāri (102)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu