Ukrainas sporta zvaigzne par nežēlastībā kritušo Bubku: Priekš mums viņš vairs neeksistē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaroslava Mahučiha
Jaroslava Mahučiha Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas sportiste Jaroslava Mahučiha, kura Budapeštā tika kronēta par pasaules čempioni augstlēkšanā, asi kritizējusi ukraiņu kārtslēkšanas leģendu Sergeju Bubku.

22 gadus vecā Mahučiha, tāpat kā ļoti daudzi citi Ukrainas atlēti, ir viena no tām sportistēm, kura viennozīmīgi izteikusies par Krievijas izvērsto brutālo karu Ukrainā.

Bubka dzimtenē kritis nežēlastībā un tiek uzskatīts par nodevēju. Viņš biznesā sadarbojies ar okupantiem.

Ukrainas izmeklējošās žurnālistikas izdevums "Bihus" vēstīja, ka Bubkas ģimenei piederošais uzņēmums darbojas Krievijas okupētajos Doneckas rajonos.

Uzņēmums "Monblan", kura līdzdibinātājs ir Bubka, reģistrēts Krievijas juridisko personu reģistrā. Uzņēmuma direktors ir viņa vecākais brālis Vasilijs Bubka, Krievijas pilsonis.

Bubka kara laikā ar krieviem turpinājis degvielas biznesu.

"Situācija ir mazliet sarežģīta. Es lepojos ar viņa kā sportistu, jo viņš uzstādīja daudzus pasaules rekordus. Bet man viņš nepatīk kā cilvēks, jo kara laikā nav spējis nostāties vienā pusē. Priekš mums, atlētiem, viņš vairs neeksistē," norādīja Mahučiha.

"Tas ir briesmīgi, jo viņš ilgu laiku bija arī Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents. Bet viņš pats pieņēma lēmumu," sacīja Mahučiha, kura visos pasaules lielākajos sporta forumos izcīnījusi medaļas.

Pats Bubka noliedzis, ka būtu saistīts ar degvielas biznesu ar teroristiem. Pēc viņa teiktā, viņš tiekot apmelots.

"Esmu dzimis uz Ukrainas zemes un vienmēr esmu pārstāvējis savu valsti ar lielu lepnumu," pauda Bubka, kurš savas karjeras laikā 35 reizes laboja pasaules rekordu kārtslēkšanā.

Bubka ir seškārtējs pasaules čempions un 1988. gadā kļuva arī par olimpisko čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu