LBS pieteikusies rīkot vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Cipruss
Kaspars Cipruss Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) trešdien iesniegusi Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) pieteikumu rīkot vienu no 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, vēsta portāls "Sportacentrs.com".

Latvijas vīriešu basketbola izlase, Pasaules kausa finālturnīrā izcīnot piekto vietu, tika pie iespējas startēt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies nākamā gada jūlija sākumā.

Jau neilgi pēc turnīra beigām septembra sākumā LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss norādīja, ka LBS meklēs iespējas piesaistīt nepieciešamo finansējumu turnīra rīkošanai un licences izmaksu nosegšanai, lai varētu pieteikties turnīra rīkošanai.

Portālam "Sportacentrs.com" Cipruss izcēla, ka šobrīd nav skaidrs, cik valstis kopā ir iesniegušas pieteikumus, taču ceturtdien "Eurohoops" galvenais redaktors Aris Barks pavēstīja, ka Grieķija arī pietiekusies uzņemt vienu no kvalifikācijas turnīriem. Tāpat LBS ģenerālsekretārs teica, ka pagaidām nav skaidrības par to, cik lielu finansiālu atbalstu LBS varētu saņemt no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Pēc Pasaules kausa finālturnīra Latvija FIBA pasaules rangā no 29. pozīcijas pakāpās uz astoto vietu, kas pirms pirms olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru izlozes ļaus būt pirmajā grozā. Kopā tiks aizvadīti četri kvalifikācijas turnīri, katrā no tiem piedaloties sešām izlasēm, un tikai katra turnīra uzvarētāja tiks pie ceļazīmes uz Olimpiādi.

Parīzes olimpiskajām spēlēm jau ir kvalificējusies mājiniece Francija un Dienvidsudāna, Kanāda, ASV, Japāna, Vācija, Serbija un Austrālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu