Pasaules čempionāts basketbolā jeb Pasaules kauss lēnām ieņem savu vietu vēsturē, tāpat kā Latvijas hokeja izlases bronza. Sākas jauni turnīri, ir jaunas intrigas – tāda vienkārši ir sporta dzīve. Speciālisti un žurnālisti krustu šķērsu izanalizējuši abus šos Latvijai tik nozīmīgos turnīrus, bet... Dažiem palikušas mieles: nu, kā tas var būt, ka basketbola varoņus pie Brīvības pieminekļa sagaidīja 5000 cilvēku, bet hokejistus – 50 000! Neba nu basketbola fani devās pie t.s. uzvaras pieminekļa, kur viņus cilvēciskas kļūmes dēļ aicināja kāds groza bumbas funkcionārs.

Šī raksta mērķis nav pierādīt, ka Latvijā tauta basketbolu mīl mazāk par hokeju, kaut plikie skaitļi uz to vedina. Neraugoties uz to, ka basketbolam pirms PK bija ļoti laba publicitāte, izpirktas tribīnes "Arēnā Rīga" uz pārbaudes spēlēm, tikai pašās beigās paklūpot pret KP. Interesanti, ka tad neviens žurnālists pat neiepīkstējās, ka basketbols tiek spēlēts hallē, kas pieder čekistam Jurim Savickim.

Hokejam pirms PČ gan tas tika atgādināts, dažiem maniem kolēģiem pat mēģinot pierādīt, ka PČ hokejā Latvijā strauji zaudējot savu popularitāti. Vai nu latvju tauta vispār nelasa šādus pseidoanalītiskus murgus, vai arī tautai pilnīgi pie kājas šādi spriedelējumi.

Gana garu laika posmu esmu nodzīvojis Rīgas centrā, kur vienādi tuvu bija gan Sporta pils ("Dinamo" hokejs!), gan "Daugavas" sporta nams (VEF basketbols!), abus pasākumus apmeklēju cītīgi un abos nopirkt biļeti bija vienādi sarežģīti. Bet neviens tajos laikos nelielījās: re, mums pilna arēna!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp