Video Anglijas premjerlīga publisko tiesnešu sarunu, kurā tika pieļauta cilvēciska kļūda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīga publiskojusi VAR tiesnešu sarunu, pēc kuras kļūdaini netika ieskaitīti "Liverpool" uzbrucēja Luisa Diasa gūtie vārti aizvadītās kārtas mačā pret Totenhemas "Hotspur" vienību.

"Liverpool" aizvadītās nedēļas nogales spēlē 34.minūtē pēc Diasa precīzā sitiena izvirzījās vadībā ar 1:0, taču tiesneši kļūdaini vārtu guvumu pēc VAR iesaistes neieskaitīja. Turpinājumā "Liverpool" nopelnīja divas sarkanās kartītes un piekāpās ar 1:2 (1:1).

Pēc zaudējuma "Liverpool" pieprasīja izmeklēt šo lietu un publiskot audioierakstus ar tiesnešu sarunu.

Publiskotajā materiālā dzirdams, ka VAR tiesnesis Darens Inglends un viņa asistents Daniels Kuks fiksē, ka Diass nav bijis aizmugurē, taču atceļ laukuma tiesneša lēmumu, jo domājuši, ka mača arbitrs Saimons Hūpers fiksējis aizmuguri.

Hūpers un asistenti aizmuguri nebija fiksējuši, tomēr VAR nodeva ziņu, ka "lēmums jāatceļ", kā rezultātā godīgs vārtu guvums netika ieskaitīts un spēle turpinājās.

Jau atsākoties mačam atkārtojumu operators un Kuks pārjautā, vai pieņemtais lēmums ir pareizs, uz ko Inglends atbildēja, ka viss ir pārbaudīts un viss ir kārtībā.

Pēc spēles atsākšanās VAR saprot, ka laukumā pieņemts lēmums nevis ieskaitīt vārtus, bet fiksēt aizmuguri, tomēr nekas vairs nav maināms, jo mačs jau turpinās.

Premjerlīgas tiesnešu komisija (PGMOL) norāda, ka Inglends "nav sapratis laukuma arbitra lēmumu", kā arī "zaudējis uzmanību un koncentrāciju", kā rezultātā notikusi šī cilvēciska kļūda.

Inglends un Kuks šonedēļ nav iekļauti tiesnešu sarakstā darbam premjerlīgas nākamās kārtas mačos. Inglendam svētdien bija paredzēts būt kā ceturtajam tiesnesim "Nottingham Forest" un "Brentford" mačā, bet Kukam pirmdien bija plānots būt tiesneša asistenta lomā "Fulham" un "Chelsea" derbijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu