Video Sportistam, kurš pāragri svinēja uzvaru, jādodas militārajā dienestā uz 18 mēnešiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnā notiekošajās Āzijas spēlēs skrituļslidošanas sacensībās Dienvidkorejas sportistiem pašā finiša spurtā nācās samierināties ar sudraba medaļu 3000 metru stafetes skrējienā.

Dienvidkorejas sportists Čeolvons Jungs bija ceļā uz zelta medaļu, taču pāragras svinības viņam liedza kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, jo pēdējā brīdī viņu apsteidza Ju-Līns Huanai no Taivānas, kurš savu sāncensi pārspēja par 0,01 sekundi. 

"Es pieļāvu lielu kļūdu. Līdz beigām nenoturēju savu tempu, modrību. Ļoti atvainojos," teica Jungs. 

Papildus palikšanai bez zelta medaļas gan viņam, gan viņa komandas biedram Čoi Inho, kurš arī saņēma sudrabu, būs jādodas dienestā Dienvidkorejas armijā.

Dienvidkorejā visiem vīriešiem līdz 28 gadu vecumam ir jāiziet 18 mēnešu militārais dienests. Tomēr elites sportistiem ir daži izņēmumi. Viņi var atlikt dienestu uz diviem gadiem, bet saistības ir jāizpilda līdz 30 gadu vecumam. Ja sportists kļūst par čempionu, viņš saņem Dienvidkorejas militārā dienesta apbalvojumu. 

2001. gadā dzimušajam Inho vēl ir laiks dzīties pēc zelta medaļas, bet Jungam šogad paliks 27 gadi un viņam vairs nav kur atkāpties. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu