Graudiņa/Samoilova piedzīvo zaudējumu pasaules čempionāta trešajā spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pirmdien Meksikā piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta trešajā spēlē jeb mačā par pirmo vietu apakšgrupā.

Laukumā tiekoties iepriekšējo divu Eiropas čempionātu uzvarētājām, Latvijas duets G apakšgrupas spēlē ar rezultātu 1-2 (19:21, 25:23, 14:16) zaudēja Nino Brunnerei un Tanjai Hīberli no Šveices.

Otrajā setā latvietes atspēlēja trīs mačbumbas un pašas tika pie setbumbām, otro no tām izmantojot un panākot trešo setu. Tajā Samoilova ar trīs "eisiem" pēc kārtas panāca Latvijas duetam vadību 5:2 un seta turpinājumā pretinieces pēc ilgstošas atspēlēšanās panāca 13:13.

Šveicietes tika pie mačbumbas, bet Graudiņa ar spēcīgu sitienu panāca 14:14. Samoilova servēja autā un nākamajā izspēlē Hīberli sekmīgi nospēlēja blokā un nodrošināja Šveicei uzvaru.

Graudiņa aizvadīja teicamu spēli pie tīkla, gūstot piecus punktus ar bloku, bet Samoilova tikpat punktu guva ar servēm.

Graudiņa ar Samoilovu sacensībās ir izsētas ar 18.numuru, bet šveicietēm ir septītais numurs.

Turnīru latvietes sestdien uzsāka ar 2-0 (21:17, 21:14) uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira (31.), bet svētdien ar 2-0 (21:11, 21:14) pārspēja Ekvadoras duetu Arianu Bekerru/Karelisu Ortisu (42.).

Šveices duets apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs, latvietes guva divus panākumus, ekvadorietes - vienu, bet argentīnietes zaudēja visās trīs cīņās.

Latvijas un Šveices dueti februārī tikās Dohas "BPT-Elite16" turnīra pusfinālā, kurā divos setos pārākas bija Brunnere un Hīberli. Abi dueti pērn cīnījās par Eiropas čempioņu titulu, toreiz trīs setos uzvarot latvietēm. Tiesa, šogad Brunnere un Hīberli izcīnīja zelta medaļas Eiropas meistarsacīkstēs, atgriežoties čempioņu tronī.

12 grupās cīnās 48 komandas.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Vīriešu turnīrā Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības Tlaskalā beigsies 15. oktobrī.

Pasaules čempionātā turpinās cīņa par olimpiskā ranga punktiem, tai ilgstot līdz 2024. gada 9. jūnijam un noskaidrojot 17 labākās komandas gan sieviešu, gan vīriešu turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu