"TTT Rīga" jauno Eirokausa sezonu atklās Salaspilī

CopyDraugiem X Whatsapp
Vanesa Jasa
Vanesa Jasa Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm "TTT Rīga" pirmo jaunās sezonas maču FIBA Eirokausā aizvadīs Salaspilī, ziņo komanda.

Pirmais mačs FIBA Eirokausā pret Slovākijas komandu "Ružomberok" rīdziniecēm norisināsies 11. oktobrī, plkst. 19.30. Spēle tiks aizvadīta Salaspils sporta namā.

Tāpat F apakšgrupā "TTT Rīga tiksies ar ar Kristīnes Vītolas pārstāvēto "Olympiakos" no Grieķijas un Turcijas klubu "Kayseri".

Ar "Ružomberok" vienību "TTT Rīga" jau spēlējusi iepriekš, 2006. gadā divreiz pārākai esot Slovākijas komandai - 86:63 un 101:44.

"Ružomberok" aizvadītajā sezonā izcīnīja bronzas medaļas Slovākijas Ekstralīgas čempionātā, bet šīs sezonas Eirokausa turnīrā iekļuva divos kvalifikācijas mačos pārliecinoši uzvarot čehu "Ostrava". Šajās spēlēs pretinieču rindās ar vidēji spēlē 15,5 gūtiem punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās ilggadējā komandas spēlētāja un Ukrainas izlases basketboliste Olga Jakoveca. Vidēji 11 punktus katrā spēlē guva slovākiete Dominika Urbanova, savukārt zem groziem ar vidēji 13 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Lūcija Hadačova.

Pēc pirmās mājas spēles Salaspilī "TTT Rīga" dosies izbraukumā - 17. oktobrī plānots mačs Atēnās, 25. oktobrī - Stambulā, bet 1. novembrī - Ružomberokā. Grupas turnīrs tiks noslēgts ar spēlēm Rīgā 22. un 29. novembrī.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, kur uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

2021./2022. gada sezonā rīdzinieces ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eirokausā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfinālā latvietes ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu