"TTT Rīga" Eirokausa sezonu sāk ar ļoti pārliecinošu uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" trešdien Salaspilī FIBA Eirokausa sezonas pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu panākumu, kamēr citā mačā Kristīne Vītola ar 16 punktiem sekmēja "Olympiakos" uzvaru.

Rīdzinieces F apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 81:56 (18:8, 21:16, 16:18, 26:14) pārspēja Slovākijas komandu "Ružomberok".

"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Gabija Meskonīte. Dekija Koena pievienoja 13 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, kamēr 12 punktus guva Luīze Sila un Margo Klavo.

Slovākijas vienībā ar 15 punktiem izcēlās Anna Kalužina, bet desmit punktus sakrāja Kamila Jarosova.

Jau pirmajā ceturtdaļā "TTT Rīga" iekrāja desmit punktu pārsvaru, kas pirms došanās puslaika pārtraukumā pieauga jau līdz 15 punktiem. Trešajā ceturtdaļā viešņām izdevās nedaudz ierobežot rīdzinieces uzbrukumā, tomēr tas neliedza Latvijas komandai pirmajā mačā tikt pie pārliecinošas uzvaras ar +25.

Pēc pirmās mājas spēles Salaspilī "TTT Rīga" dosies izbraukumā - 17. oktobrī plānots mačs Atēnās, 25. oktobrī - Stambulā, bet 1. novembrī - Ružomberokā. Grupas turnīrs tiks noslēgts ar spēlēm Rīgā 22. un 29. novembrī.

Citā F apakšgrupas mačā Kristīnes Vītolas pārstāvētā Grieķijas komanda "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 85:69 (15:24, 20:13, 25:12, 25:20) pārspēja Turcijas klubu "Kayseri".

Vītola laukumā bija 36 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā, realizējot astoņus no 13 divu punktu metieniem, guva 16 punktus. Viņas kontā arī astoņas bumbas zem groziem, četras rezultatīvas piespēles, viena piezīme, viena pārtverta piespēle un viens bloķēts metiens, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +13 un efektivitātes koeficientu 23.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, kur uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu