Uldriķis: Izjūtu privilēģiju, ka ir tāds spiediens, ka no mums gaida rezultātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis preses konferencē pirms gaidāmās spēles pret Armēniju norādīja, ka viņš uz līdzjutēju un žurnālistu kritiku raugās pozitīvi, jo sabiedrība no valstsvienības sagaida labākus rezultātus, nevis pieņem reālo situāciju.

Latvijas futbolisti ceturtdien plkst. 19.00 dosies "Skonto" stadiona laukumā, lai cīnītos pret Armēnijas valstsvienību 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Turnīra tabulā Latvijas izlasei patlaban nav neviena punkta piecās spēlēs. Fani pieprasījuši galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atkāpšanos no amata.

"Mēs novērtējam tos cilvēkus, kas ierodas katrā spēlē. Esam ļoti pateicīgi par līdzjušanu – par to, ka viņi cer, ka mums izdosies," sacīja Uldriķis. 

Latvijas futbola fani plāno atstāt tukšas tribīnes H sektorā pirmajā puslaikā mačā pret Armēniju, paužot nostāju, ka Kazakevičam ir jāatstāj komanda.

"Man ir prieks, ka mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, kurā katrs var paust savu viedokli. Ceru, ka varēsim atalgot tos līdzjutējus, kuri mums tic," teica Uldriķis.

Latvijas izlases uzbrucējs atgādināja, ka pie iepriekšējā trenera Slavišas Stojanoviča komanda piedzīvoja vēl lielākus zaudējumus – 0:6 pret Austriju, 0:5 pret Slovēniju, 0:3 pret Izraēlu.

"Pie iepriekšējā trenera mēs piedzīvojām bezierunu kapitulācijas. Šobrīd izjūtu privilēģiju, ka ir tāds spiediens, ka no mums gaida rezultātu," uzsvēra 25 gadus vecais futbolists.

Uldriķis atzīmēja, ka situācija šobrīd varēja būt daudz citādāka, jo cikla sākumā bija vairākas spēles, kurās zaudējumi tika piedzīvoti sīvā cīņā un dažkārt neveiksmes radās spēļu pēdējās minūtēs.

"Iepriekš neviens mums neticēja, neviens necerēja uz labiem rezultātiem. Spēlēs pret Īriju, Velsu, Turciju un Armēniju cīnījāmies par punktiem līdz pēdējai  minūtei," norādīja uzbrucējs.

"Arī spēlē pret Horvātiju [zaudējums 0:5] es varēju gūt vārtus pie rezultāta 0:2. Ja rezultāts kļūtu 1:2, nevar zināt, kā spēle beigtos. Varbūt tagad būtu pavisam cits skatījums," sprieda Uldriķis.

"Es uz to skatos pozitīvi, ka cilvēki par mums runā un sagaida rezultātu. Agrāk tā nebija, visi bija akceptējuši to, cik daudz mēs futbolā varam paveikt."

Svētdien plkst. 21.45 izbraukumā Latvijas izlase spēkosies pret Turciju, savukārt Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls tiks noslēgts 18. novembrī ar mājas spēli pret Horvātiju.

Latvijas futbola izlase nekad iepriekš Eiropas čempionāta vai Pasaules kausa kvalifikācijā nav palikusi bez punktiem.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu