Video Uldriķis skaidro Latvijas futbolistu panākuma atslēgu uzvarā pār Armēniju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlase bija labi noskaņojusies spēlei un uzbrukumā uzdrošinājās veidot kombinācijas vairāk nekā iepriekš, pēc uzvaras pret Armēnijas valstsvienību sacīja komandas uzbrucējs Roberts Uldriķis.

Latvijas futbolisti ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Armēnijas valstsvienību, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju un izcīnot pirmos punktus 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Tribīnēs pulcējās 5128 līdzjutēji. Pirmajā puslaikā fani atstāja H sektoru, paužot protestu pret Latvijas izlases galveno treneri Daini Kazakeviču. Trenera atlaišanu vai atkāpšanos no amata fani pieprasīja jau iepriekšējā spēlē septembrī.

"Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Pirmajā puslaikā guvām labus vārtus – sanāca laba kombinācija. Noraidījums lika pārkārtoties, taču nepadevāmies – smagi cīnījāmies un guvām otros vārtus. Novedām spēli līdz pozitīvam rezultātam," sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestu sacīja Uldriķis.

Pirmajā puslaikā vārtus guva Jānis Ikaunieks, kurš sita precīzi pēc tam, kad Uldriķis nospēlēja viltīgi, ļaujot bumbai nonākt pie komandas biedra, kaut pats atradās sitiena pozīcijā pretinieku soda laukumā.

"Jutu, ka tur kādam ir jābūt. Pirms spēles skatījāmies video, kā labāk atrast pozīcijas soda laukumā. Šajā momentā viņš man uzsauca, lai es atstāju [bumbu]. Aizsargu uzvilku uz sevi. Man arī nebija labs leņķis, lai pats sistu," situāciju atstāstīja Uldriķis.

"Viņš mani pasauca, un es nospēlēju ļoti gudri. Īsti neredzēju, kā viņš iesit. Taču bumba bija vārtos, un tas ir galvenais. Arī pirms otro vārtu guvuma izdevās iesaistīties, uzvarot divcīņu ar galvu. Prieks, ka iesaistījos vārtu guvumos," teica Uldriķis un piebilda, ka galvenais ir uzvaras izcīnīšana.

Latvijas izlase, atšķirībā no iepriekšējiem mačiem, šoreiz uzdrošinājās vairāk spēlēt ar bumbu.

"Šoreiz vairāk centāmies spēlēt ar bumbu, gan caur laukuma centru, gan ar piespēlēm pa zemi. Veidojām vairāk kombināciju, jo redzējām, ka pret Armēnijas izlasi var to darīt, it sevišķi mājās ar savu skatītāju atbalstu," skaidroja Uldriķis.

"Pirms nometnes bija labs noskaņojums. Protams, jutām arī spiedienu, kas sportā ir normāli. Esmu gandarīts par visu komandu."

Jūnijā izbraukumā Latvijas izlase zaudēja Armēnijai ar rezultātu 1:2.

"Tās bija divas dažādas spēles. Erevānā mēs bijām noguruši karstajā laikā pēc smagas spēles pret Turciju. Neizdevās izcīnīt punktus, tāpēc varbūt mentāli nebijām uz augstākā viļņa. Tagad uz nometni pulcējāmies ar svaigām emocijām."

Uldriķa ierastais partneris uzbrukumā Vladislavs Gutkovskis dziedē traumu, Raimonds Krollis šoreiz tika atstāts rezervēs spēļu prakses trūkuma dēļ, savukārt Marko Regža vien nesen kļuvis par regulāru izlases dalībnieku. Šoreiz uzbrukumā Uldriķim talkā nāca pussargs Ikaunieks.

"Spēlēt kopā ar Jāni ir superīgi. Viņš ir citādāka tipa spēlētājs nekā Vlads, Raimis vai Marko. Viņš ir tehnisks spēlētājs, kurš vairāk ir desmitais numurs [uzbrūkošais centra pussargs] vai malējais pussargs. Ar viņu ir jāspēlē citādāk, taču nebija problēmu saprasties, jo bijām kopā spēlējuši arī iepriekš. Centāmies atrast kopīgu saikni un aizvadīt labu spēli."

Latvijas izlase spēlē pret Armēniju nokļuva mazākumā pēc Mārča Oša noraidījuma 52. minūtē. Tobrīd mājinieki atradās 1:0 vadībā, taču pārsvaru nepazaudēja, turklāt 68. minūtē to izdevās dubultot, kad Dadiels Balodis guva karjerā savus pirmos vārtus Latvijas izlases sastāvā.

"Visa spēle pamainījās. Līdz noraidījumam, es teiktu, ka mēs dominējām. Varbūt ne bumbas kontrolē, taču mums bija bīstamāki uzbrukumi. Arī otro puslaiku iesākām aktīvi ar augstu presingu," vērtēja Uldriķis.

"Spēle bija vairāk viņu laukuma pusē. Tad bija noraidījums, nācās pārkārtoties, būt pacietīgiem un spēlēt no zemāka bloka. Priekšā ir divas brīvas dienas, kas ir pietiekami daudz laika, lai atjaunotos līdz spēlei pret Turciju."

Latvijas futbolisti svētdien Konjā cīnīsies pret Turciju (spēles sākums plkst. 21.45).

18. novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21. novembrī Latvijas izlase viesos aizvadīs pārbaudes maču pret Poliju.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu