Video Merzļikins divās trešdaļās ielaiž vienus vārtus "Blue Jackets" uzvarā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien slimības dēļ spēlēja tikai pirmos divus periodus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un, ielaižot vienus vārtus, sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru.

Kolumbusas vienība sezonas otrajā mačā ar rezultātu 5:3 (2:1, 2:0, 1:2) uzvarēja Ņujorkas "Rangers", Paskālam Vensānam svinot pirmo uzvaru galvenā trenera amatā.

Merzļikins pirmajos divos periodos atvairīja 24 no 25 metieniem, vienīgos vārtus ielaižot spēles 50. sekundē pēc Ērika Gustafsona metiena. Viņu aizstājušais Spensers Mārtins tika galā ar 15 no 17 metieniem.

Laukuma saimniekiem ar trīs gūtiem vārtiem, turklāt visiem pēc kārtas, izcēlās Būns Dženers un precīzus metienus pievienoja arī debitants Davids Jiržīčeks un Džastins Denforts, kamēr Džonijam Gudro un Ivanan Provorovam bija pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Viesu rindās bez Gustafsona vārtus guva arī Vils Kaile un Kriss Kraiders, bet Edams Fokss atdeva divas rezultatīvas piespēles. "Rangers" vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 16 metienus.

Tikmēr aizsargs Uvis Balinskis kopā ar Floridas "Panthers" viesos ar 4:6 (1:1, 1:3, 2:2) atzina Vinipegas "Jets" pārākumu un piedzīvoja zaudējumu arī sezonas otrajā spēlē.

Balinskis savā karjeras otrajā NHL spēlē uz ledus bija 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Visos četros viesu gūtajos vārtos piedalījās Evans Rodrigess, kura kontā bija divi precīzi metieni un tikpat rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem Kails Konors diviem gūtiem vārtiem pievienoja vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat zaudējumu sezonas otrajā spēlē piedzīvoja uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" pretinieku laukumā ar 2:3 (0:2, 1:1, 1:1) piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Girgensons spēlēja vismazāk no visiem uzbrucējiem jeb desmit minūtes un septiņas sekundes. Latviešu uzbrucējs uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Uzvaras vārtus sešas minūtes un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Keisijs Siziks. "Islanders" sezonas pirmajā mājas spēlē nebija uzvarējusi kopš 1995. gada.

Turpretī veiksmīgi savu sezonas sākumu turpina bez savainotā uzbrucēja Teodora Bļugera spēlējošā Vankūveras "Canucks", kas izcīnīja uzvaru arī otrajā mačā, viesos ar 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) pārspējot Edmontonas "Oilers".

Keisijs Desmits "Canucks" vārtos atvairīja 37 no 40 metieniem, apliecinot pirmā numura lomu komandā, kuras paspārnē ir arī AHL spēlējošais latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs. Viesi pa Stjuarta Skinera vārtiem meta tikai 16 reizes.

Vankūvera komandā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Nilss Heglanders. Edmontoniešu rindās vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Raienam Nadžentam-Hopkinsam, bet 1+1 sakrāja Leons Draizaitls un Konors Makvdeivids.

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18. aprīlim aizvadīs 82 spēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu