Ikaunieks par futbolistu un fanu attieksmi: Šī situācija kaut kā jānogludina

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Jānis Ikaunieks
Latvijas futbolists Jānis Ikaunieks Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Gan Latvijas futbola izlasei, gan tās līdzjutējiem vajadzētu panākt vienam otram pretī un atzīt, ka visi iet uz vienu kopēju mērķi, sestdien pirmsspēles preses konferencē uzsvēra valstsvienības uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks.

Latvijas vīriešu futbola izlase svētdien 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē izbraukumā tiksies ar Turcijas valstsvienību.

Iepriekšējā mačā latvieši ar 2:0 uzvarēja Armēniju un pārtrauca piecu zaudējumu sēriju šajā ciklā, taču arī pēc tās futbolisti no daļas līdzjutēju saņēma kritiku, ka visi pēc mača negāja pateikties faniem. Tāpat iepriekšējā spēlē līdzjutēju pirmajā puslaikā neatradās H sektorā, protestējot pret Daiņa Kazakeviča atrašanos galvenā trenera amatā.

Ikaunieks atzina, ka ažiotāža ap izlasi ir laba lieta, taču viņam nepatīk, ka komanda ir konfliktā ar cilvēkiem, kuri viņus atbalsta un vēl panākumus.

"Šī situācija kaut kā jānogludina, tai nevajadzētu ieilgt. Domāju, abām pusēm vajadzētu kaut kur piekāpties un atzīt, ka visi ejam uz vienu mērķi," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Ikaunieka stāstīto.

Kazakevičs savukārt atzīmēja, ka visi pieejamie spēlētāji gatavojas spēlei un būs pieejami izvēlei. Viņu vidū gan nebūs centra aizsarga Mārča Oša, kurš iepriekšējā spēlē saņēma sarkano kartīti.

"Centra aizsarga risinājumiem ir vairāki varianti gadījumā, ja kāds no sākumsastāva spēlētājiem izkrīt. Tai skaitā arī Oskara Vientiesa. Uzreiz pēc spēles ar Armēniju ar treneriem apspriedām, vai nevajag izsaukt papildus centra aizsargu. Sapratām, ka mums ir pieejamas opcijas arī no šobrīd komandā esošajiem," atklāja Kazakevičs.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas ciklu noslēgs 18.novembrī, kad savā laukumā uzņems Horvātiju, bet 21.novembrī paredzēta viesošanās pie Polijas, pret kuru tiks aizvadīts pārbaudes mačs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu