Jūs droši vien neticēsiet, bet ārpus Latvijas hokeju spēlē gandrīz seši simti (!?) mūsu hokejistu. Speciāli nerakstīju – Latvijas, jo vairākiem no viņiem ar Latvijas hokeju vienīgā saikne ir vecāku pilsonība un lielākā daļa no šiem 567, ko saskaitīju oktobra trešās nedēļas beigās, nekad nespēlēs kādā no mūsu valsts klubiem, nerunājot nemaz par kādu no izlasēm.

Hokejistu prombraukšana no Latvijas ir moderna lieta, ko apturēt vai aizkavēt ir tikpat kā neiespējami. Pašus labākos varbūt varētu apturēt ar eiro, kā tas bija nu jau mirušā "Dinamo" laikos, taču arī tad šī profesionālā komanda spēja absorbēt tikai kādus divus dučus. Plus vēl daži desmiti ar cerībām tikt "Dinamo" – kluba jauniešu komandās. Šā rudens "telefona grāmatas" saraksts ir ļoti raibs. Sākot ar četriem NHL profesionāļiem, kādiem sešiem desmitiem, kas spēlē Eiropas līgās, ieskaitot Zviedrijas un Šveices otrās līgas. Tie visā visumā ir profesionāļi, kuriem objektīvu iemeslu dēļ Latvijas vadošie klubi nevar nodrošināt tādu samaksu kā Dānijā, Austrijā, Čehijā vai gandrīz jebkurā Eiropas līgā.

Lielākā masa prombraucēju ir jaunieši un juniori līdz 20 gadu vecumam. Man tādu sanāca 306... Kas ir milzu skaitlis! Starp viņiem, protams, trijās Kanādas junioru līgās spēlējošie: pieci Kvebekā, divi – WHL, viens – OHL, kā arī trīs spēcīgākajā ASV līgā – USHL. Par viņiem skaidrs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp