Latvijas labākais futbolists Gutkovskis par fanu protestu: Esmu trenera pusē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlases aktīvo fanu kustība jeb tā dēvētais H sektors pieprasa valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atkāpšanos vai atlaišanu no amata, taču šādu iniciatīvu neatbalsta 2021. un 2022. gadā par valsts labāko futbolistu atzītais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš savu viedokli paudis Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

12. oktobrī "Skonto" stadionā Rīgā vairāk nekā 5000 skatītāju klātbūtnē Latvijas izlases futbolisti 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pārspēja Armēnijas valstsvienību ar rezultātu 2:0 (1:0). Pirmajā puslaikā fani atstāja H sektora tribīnes, tādējādi paužot protestu pret treneri Kazakeviču.

"Daudz par to domāju. Šo protestu neizprotu. Kad spēlējām Nāciju līgā un uzvarējām teju visās spēlēs, visi bija priecīgi, viss bija kārtībā – Dainis bija labākais treneris. Tagad, kad komandai ir neliela krīze, kaut kas nedaudz nesanāk – līdzjutēji uzreiz grib, lai Dainis atkāpjas," neizpratni pauda Gutkovskis.

Viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem futbolistiem uzskata, ka ārzemju trenera piesaistīšana iepriekšējos mēģinājumos neatmaksājās. Labus rezultātus Latvijas izlase neparādīja ne serba Slavišas Stojanoviča, ne Somijas speciālista Miksu Pātelainena vadībā.

"Ko mēs varam iesākt? Atkal piesaistīsim kādu ārvalstu treneri, kurš neko nezina par Latviju, kurš nezina mūsu mentalitāti, kurš nepazīst visus mūsu spēlētājus? Dainis ir viens no tiem treneriem, kurš Latvijā zina visus spēlētājus. Viņš zina, kuras katram ir stiprās un kuras vājās puses," uzskata Gutkovskis.

Oktobra spēlēs pret Armēniju un Turciju (zaudējums viesos ar 0:4) traumu dēļ nevarēja palīdzēt pamatsastāva aizsargi Raivis Andris Jurkovskis un Antonijs Černomordijs. Augustā ceļgala krustenisko saišu savainojumu guva valstsvienības vadošais uzbrucējs Gutkovskis, kurš patlaban rehabilitāciju veic Polijā.

"Neesam valsts, kas var izvēlēties no 50 spēlētājiem. Mums sastāvu veido 25-30 spēlētāji. Varu teikt, ka esmu Daiņa pusē. Nedaudz bija nepatīkami, ka līdzjutēji tā darīja. Ceru, ka šis jautājums tiks atrisināts tuvākajā laikā, un līdzjutēji nākamajās spēlēs būs kopā ar komandu."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu Latvijas izlase noslēgs 18. novembrī ar mājas spēli pret spēcīgo Horvātijas valstsvienību, kas pērn Pasaules kausā izcīnīja trešo vietu. Pēc tam 21. novembrī Latvijas futbolisti Varšavā aizvadīs pārbaudes spēli pret Polijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu