Latvijas futbolistes UEFA Nāciju līgā spēlē neizšķirti ar Moldovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolistes
Latvijas izlases futbolistes Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien Kišiņevā UEFA Nāciju līgas ceturtajā mačā atspēlējās no 1:3 un cīņu ar Moldovu noslēdza neizšķirti ar 3:3 (0:1).

Divus vārtus Latvijas labā guva Karlīna Miksone, bet vienu reizi Moldovas vārtsardzi pārspēja Sandra Voitāne.

Mača ievadā pēc desmit spēlētām minūtēm dzelteno kartīti nopelnīja Diāna Suvitra, bet 11 minūtes vēlāk pie dzeltenā "plākstera" tika Anna Flakse.

Pirmajā puslaikā 27.minūtē Felisija Gutu izvirzīja vadībā Moldovu, taču pēc pārtraukuma latvietēm vajadzēja nedaudz mazāk kā piecas minūtes, lai panāktu neizšķirtu, kad pēc VIktorijas Zaičikovas piespēles Miksonei izdevās vienatnē iziet pret Moldovas vārtsardzi un raidīt bumbu mājinieču vārtos.

Moldova pēc nepilnām trīs minūtēm atguva vienu pārsvaru, gūstot vārtus pēc standartsituācijas.

Nedaudz vairāk kā 15 minūtes līdz pamatlaika beigām Sofijai Garančai tika piešķirta sarkanā kartīte, un Latvijas futbolistēm nācās turpināt maču mazākumā.

Mača 88.minūtē Moldova pēc standartsituācijas raidīja vēl vienu reizi pārspēja Latvijas vārtsardzi Eniju Annu Vaivodi.

Pamatlaika izskaņā Olgu Švecovu moldovietes nespēja apstādināt pie saviem vārtiem un Latvija tika pie 11 metru soda sitiena, kuru veiksmīgi izpildīja Miksone (2:3).

Pēc pamatlaika beigām sekoja desmit minūšu kompensācijas laiks, kurā latvietēm izdevās gūt vēl vienus vārtus, šoreiz mājinieču vārtsardzi pārspējot Voitānei.

Turnīra tabulā Malta trīs spēlēs ir sakrājusi deviņus punktus, Latvija četros mačos tikusi pie septiņiem punktiem, Andora trīs cīņās izcīnījusi trīs punktus, bet Moldovai četros mačos ir viens punkts.

Latvijas futbolistes Nāciju līgas turnīru septembrī sāka ar zaudējumu Maltai ar 0:1, bet pēc tam izbraukumā ar 4:0 pārspēja Andoru, trīs vārtus gūstot Karlīnai Miksonei. 27.oktobrī Jelgavā Latvija Moldovu pieveica ar 5:0, pa diviem vārtiem gūstot Diānai Suvitrai un Anastasijai Poļuhovičai, bet vienus vārtus ieskaitot Olgai Ševcovai.

Moldova pirmajās spēlēs ar 1:2 zaudēja Andorai un ar 0:2 atzina Maltas pārākumu.

Latvijas futbolistes C līgas pirmās grupas sacensības pabeigs decembrī, aizvadot mājas spēli ar Andoru un izbraukuma maču ar Maltu.

Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, šoreiz sastāvā nav Sofijas Gergeležiu, Taisijas Smirnovas un Amēlijas Lipšānes, kura palīdz Latvijas U-19 izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Kandidāšu sarakstā ir atgriezusies Nelle Treimane, kura izlasi nebija pārstāvējusi kopš pērnā oktobra. Treimane pagājušā gada vasarā guva uzvaru nesošos vārtus mačā ar Luksemburgu, palīdzot Latvijas izlasei tikt pie pirmā panākuma Pasaules kausa kvalifikācijā.

Vēl uz izlasi ir izsaukta Liāna Rožaščonoka, bet pirmo reizi kandidāšu sarakstā ir Anastasija Vainere, kura līdz šim ir pārstāvējusi visu vecumu Latvijas jaunatnes izlases.

Komandas līdz decembrim aizvada divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās otro vietu ieguvējas par šādu iespēju cīnīsies "play-off" spēlēs.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts:

vārtsardzes - Enija Anna Vaivode (Visbijas "P18", Zviedrija), Sofja Ņesterova ("Rīga"), Alīna Skļemenova (Salaspils "Super Nova");

aizsardzes - Anastasija Ročāne (Sosnovecas "Czarni", Polija), Anna Flakse, Liāna Rožaščonoka (abas - "Rīga"), Ligita Tumāne ("Spezia", Itālija), Selga Penelope Vitmore (Salaspils "Super Nova"), Paula Linda Liniņa, Kristīne Evelīna Lodziņa (abas - "Metta"), Sofija Garanča (Rēzeknes BJSS);

pussardzes - Karlīna Miksone (Sosnovecas "Czarni", Polija), Olga Ševcova, Viktorija Zaičikova (abas - "IBV Vestmannaeyja", Islande), Anna Kristīne Gornela ("Mura", Slovēnija), Sandra Voitāne ("Keflavik ", Islande), Nelle Treimane, Katrīna Daļilova, Anastasija Vainere (visas - "Metta"), Anna Marija Valaka, Diāna Suvitra (abas - "Rīga");

uzbrucējas - Signija Šenberga ("Metta"), Anastasija Poļuhoviča ("Rīga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu