26 gadus vecais hokeja uzbrucējs Eduards Tralmaks plašākā publikā pagaidām ir vēl neiepazīts spēlētājs, jo Latvijas izlasē viņš aizvadījis vien dažas pārbaudes spēles. Pirms 10 gadiem pārcēlies uz ASV, kur uzvarējis junioru līgā un ieguvis MVP balvu, absolvējis Meinas universitāti un izmēģinājis savus spēkus AHL, šosezon viņš atgriezies Eiropā un kļuvis par līderi Čehijas ekstralīgas klubā Kladno "Rytīrži", kura īpašnieks ir pasaules hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs. 1,93 metrus augumā raženais hokejists pusotru stundu ilgā sarunā ar TVNET izklāstīja savas karjeras līkločus, atklāti pastāstot gan par patīkamajiem, gan nepatīkamajiem dzīves posmiem. Eduards sevi vērtē ļoti pieticīgi, jo starp vienaudžiem viņš nekad neesot uzskatīts par talantīgu – viss hokejista karjerā sasniegts ar smagu darbu, vairākkārt uzdodot sev jautājumu – vai es to spēšu paveikt? Liktenīga trauma liedza viņam aizvadīt pārbaudes spēli vienā no NHL spēcīgākajām komandām Bostonas "Bruins". Neilgi pirms Covid-19 pandēmijas sākuma par Tralmaku interesējās astoņu NHL klubu skaiti. Pagājušajā pavasarī viņš cerēja pārstāvēt Latvijas izlasi, jo sākumā tika aicināts pievienoties treniņiem, tomēr beigās Tralmakam netika dota iespēja cīnīties par vietu komandā, kas izcīnīja pasaules čempionāta bronzu.

16 gadu vecumā Tralmaks pārcēlās uz Bostonu un hokejista gaitas turpināja ASV junioru līgās U-16 un U-18 vecuma grupās. 2016./17. gada sezonā Latvijas hokejists ar Čikāgas "Steel" komandu triumfēja ASV spēcīgākajā junioru čempionātā – Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), turklāt viņš tika atzīts par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju Klārka kausa izcīņā, "play-off" turnīrā 14 mačos gūstot 10 vārtus.

Noslēdzot junioru hokejista gaitas, Tralmaks sāka studijas Meinas universitātē, kurā pavadīja četrus gadus, iegūstot bakalaura grādu biznesā un uzņēmējdarbībā. Latvijas hokejists apsvēra domu studēt inženierzinātni vai informācijas tehnoloģijas (programmēšanu), taču mācības šajās nozarēs būtu grūti apvienot ar sportu – Tralmaks nebija gatavs atmest sapni kļūt par profesionālu hokejistu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp