Prūsis: Kādas kārtis būs, ar tādām spēlēsim

CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar Latvijas bobsleja izlases perspektīvajiem pilotiem Emīlu Cipuli un Jēkabu Kalendu ir azarts strādāt, ceturtdien apliecināja Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas (LBSF) valdes loceklis un bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis.

Vasarā par bobsleja pilota karjeras beigām paziņoja divkārtējais Eiropas čempions un divkārtējais pasaules meistarsacīkšu medaļnieks Oskars Ķibermanis.

"Es tikai varu atkārtot to, ko teicu gadu atpakaļ, - kādas kārtis būs, ar tādām spēlēsim," par savā rīcībā esošajiem pilotiem saka Prūsis.

"Man labāk patīk audzināt jaunos, bet ar nosacījumu, ja tu jau redzi, ka tur kaut kas varētu sanākt. Ja tu redzi, ka tur diemžēl varētu arī nekas nesanākt, tad azarta nav. Ja ir iespēja, ka sanāks, tad azarts darbā ar jaunajiem ir daudz lielāks," saka treneris, komentējot darbu ar jaunajiem pilotiem.

"Vecajiem pilotiem tu vairs daudz neko nevari mainīt, jo viņi kļūst gudri, pārgudri - tā varētu teikt. Viņi jau tevi neklausa," skaidro Prūsis.

Viņš stāsta, vienmēr var vēlēties labāku materiālu, taču šobrīd, runājot par otro pilotu Kalendu, "ja viņš te ir, un nav tā, ka mums neviena cita nav, tātad viņš izskatās perspektīvs čalis".

Prūsis izceļ pilotu jaunību - ne tikai gados, bet arī pieredzē.

"Tas nozīmē, ka viņi nav "samaitāti" - "apkārušies ar rutīnu". Un es ceru, ka viņiem ir pietiekami liela motivācija turpināt sevi apliecināt," savu viedokli pasniedz treneris.

Viņš arī piebilst, ka mīnusu abiem pagaidām ir daudz un jāuzlabo ir viss.

"Nav tāda sportista, kuram nekas nebūtu jāuzlabo. Varbūt vienīgi skatoties kādu vācu pilota Frančesko Frīdriha statistiku - tur ir grūti kaut ko uzlabot, ja nu vienīgi veselību," atzīmē treneris.

Lai atskaitītos par sezonā padarīto, tiek izmantoti tādi mērinstrumenti kā pasaules un Eiropas čempionāti un Pasaules kausa sacensības.

"Tāpēc šogad arī braucam uz visiem Pasaules kausa posmiem," apstiprina Prūsis, domājot par vietu sezonas kopvērtējumā un atgādinot, ka abiem pilotiem ir trases, kurās viņi nav braukuši un kuras ir jāapgūst, lai tajās sekmīgi brauktu turpmāk, tai skaitā nākamās sezonas pasaules čempionāta norises vietā ASV trasē Leikplesidā.

Cipulis nav braucis Francijas trasē Laplaņā un Leikplesidā, bet Ķīnā nav braucis ar četrinieku. savukārt Kalenda nav braucis Ķīnā, Francijā un Ziemeļamerikas trasēs.

"Viegli pateikt - nesanāks Pasaules kausā, tad vajadzīgo rezultātu sasniegsim vienās no sezonas pēdējām sacensībām pasaules čempionātā," Prūsis norāda, ka ne vienmēr izdodas nostartēt tik sekmīgi, kā tas padevās pagājušās sezonas, kas tika iesākta Eiropas kausu sacensībās, nogalē. Pasaules čempionātā Sanktmoricas trasē Šveicē Cipuļa pilotētā un Edgara Nemmes, Dāvja Spriņģa un Matīsa Mikņa iestumtā ekipāža izcīnīja sudraba medaļas.

Jau sestdien bobslejisti dodas uz sezonas pirmo Pasaules kausa sacensību vietu Ķīnas trasē Jaņcjinā.

2023./2024. gada Pasaules kausa izcīņas sezona noslēgsies marta pēdējās nedēļas nogalē Leikplesidas trasē ASV. Arī šogad Pasaules kausa tūre sastāv no astoņiem posmiem, sestajam posmam februāra sākumā notiekot Siguldas trasē, kur vienlaicīgi tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas bobslejā un skeletonā, atskaitot bobsleja četriniekus, kur medaļas tiks dalītas jau decembra vidū Austrijas trasē Insbrukā.

Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu