Izlases līdere Šteinberga: Esam ieradušās ar labām emocijām un vienu mērķi

CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: Paula Čurkste/LETA

​Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas ir tikpat mērķtiecīgas, cik viņu nākamās pretinieces Francijas basketbolistes, pirmdien preses konferencē uzsvēra valstsvienības kapteine Anete Šteinberga.

Latvijas basketbolistes Mārtiņa Gulbja vadībā gatavošanos sāka pirmdien, bet trīs dienas vēlāk Puatjē aizvadīs 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli.

"Nav daudz laika, lai sagatavotos, taču esam ieradušās ar labām emocijām un vienu mērķi - kvalificēties Eiropas čempionātam," uzsvēra Šteinberga, kura otro sezonu pēc kārtas spēlē Francijā.

Raksturojot nākamo pretinieci Franciju, Šteinberga atzina, ka tā ir talantīga komanda, un, ja arī izkrīt kāda no spēlētājiem, ir daudz citu basketbolistu, kuras var aizvietot. "Esam tikpat mērķtiecīgas, cik viņas. Spēlētājas sevi labi pierāda turnīros Eiropā, ir konkurētspējīgas un ar lielu cīņassparu," par Latvijas izlases trumpjiem teica kapteine.

Gulbis, kura pirmajā termiņā galvenā trenera amatā izlasei neizdevās kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, neslēpa, ka viņam ir nepadarīta darba sajūta. "Esam auguši - gan es, gan spēlētājas. Man vienmēr ir ticība tam, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase ir ļoti laba komanda, tikai jāsaliek pareizie akcenti. Nedaudz pamainīju pieeju un uzlaboju komunikāciju, kas, iespējams, ir palīdzējis. Vēlamies spēlēt ar savu identitāti un atstāt lielu iespaidu uz mūsu līdzjutējiem," stāstīja Gulbis.

Pēdējos divus gadus Latvijas izlasē nav spēlējusi viena no valstsvienības vadošajām spēlētājām Kristīne Vītola. Personīga saruna ar Vītolu par to, kad viņa varētu atgriezties izlasē, trenerim nav bijusi.

"Ar treneru korpusu izgājām cauri ar pieejamo spēlētāju sarakstu, izvēloties 14 spēlētājas, kas spēlēs šajā logā. Viņai durvis būs vaļā arī nākamajos logos," teica Gulbis.

Šobrīd kandidāšu sarakstā ir 13 spēlētājas, to skaitā arī viena potenciālā debitante - Evelīna Otto. Uz Francija komanda, visticamāk, dosies ar 12 basketbolistēm.

"Paļausimies uz tām spēlētājām, kuras konkrētajā brīdī dos pienesumu aizsardzībā un uzbrukumā. Evelīnai ir tikpat lielas iespējas tikt sastāvā, cik pārējām spēlētājām," uzsvēra Gulbis.

Latvijas komandai šajā sabraukumā būs tikai viena spēle, jo savā laukumā paredzētais mačs ar Izraēlu pārcelts uz nākamā gada februāri. Pārceltās spēles vietā komandai nav plānots aizvadīt kādu pārbaudes maču.

"Pārējām komandām nav brīvs un basketbolistēm jāatgriežas savos klubos, tāpēc papildus noslogot viņas nevajadzētu," uzsvēra Gulbis.

Galvenajam trenerim Gulbim darbā valstsvienībā palīdzēs U-20 izlases vadītājs Aigars Nerips un šosezon Vācijā strādājošais Matīss Rožlapa. Abiem asistentiem ir liela pieredze arī valstsvienībā.

Eiropas meistarsacīkstes norisināsies no 2025. gada 9. līdz 19. jūnijam, un pirmo reizi tās notiks četrās valstīts. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (bez kluba), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu