Kers pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm atstās ASV izlases trenera amata

CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Kers
Stīvs Kers Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm atkāpsies no ASV vīriešu basketbola komandas trenera amata, ziņo ASV tīmekļa vietne "The Athletic".

Kers intervijā "The Athletic" noliedza iespēju, ka viņš pēc Parīzes spēlēm trenēs ASV komandu.

"Manuprāt, divi gadi ir pietiekami. Gregs Popovičs trenēja izlasi Pasaules kausā un olimpiskajās spēles, un tagad ir mana kārta nodot stafeti," teica Kers.

58 gadus vecais Kers, kuram ir pēdējais līguma gads arī "Warriors" rindās, pats spēlēja ASV komandā, kura 1986. gada izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas. Tāpat viņš bija Popoviča asistents 2019. gada Pasaules kausa izcīņā Ķīnā, kad amerikāņi finišēja septītajā vietā, un Tokijas olimpiskajās spēlēs, ASV komandai izcīnot ceturto zelta medaļu komplektu pēc kārtas.

ASV cer, ka Kers atkārtos Popoviča paveikto. Ieskaitot pārbaudes spēles, amerikāņi vasarā uzvarēja pirmajās deviņās spēlēs Kera vadībā, bet Pasaules kausa izcīņā Manilā zaudēja trīs no pēdējām četrām spēlēm un ieņēma ceturto vietu.

Amerikāņi Manilā kvalificējās Parīzes spēlēm, kopā ar Kanādu sasniedzot labākos rezultātus Ziemeļamerikas komandu vidū.

Šobrīd Keram ASV izlasē palīdz Maiami "Heat" treneris Eriks Spolstra, kurš bija Popoviča komandā 2021. gadā, Losandželosas "Clippers" treneris Tairons Lū, kurš ASV pievienojās vasarā, un Gonzagas Universitātes treneris Marks Fjū.

NBA superzvaigznes Lebrons Džeimss, Stefans Karijs, Kevins Durants, Džeisons Teitums, Devins Bukers un Džoels Embīds ir publiski paziņojuši par savu nodomu Parīzē pārstāvēt ASV komandu. Visi viņi, izņemot Embīdu, ir spēlējuši amerikāņu vienības rindās olimpiskajās spēlēs, Pasaules kausa izcīņā vai abās šajās sacensībās.

ASV komandas sastāvs nākamajai vasarai vēl nav zināms. Kers īsumā ir runājis ar viņa komandā spēlējošo Kariju, izlases izpilddirektors Grants Hils ir runājis ar Embīdu un Džeimsu.

"The Athletic" iepriekš ziņoja, ka arī tādi spēlētāji kā Damjens Lilards, Kairijs Īrvings, Entonijs Deiviss un Dreimonds Grīns ir ieinteresēti spēlēt Parīzē, taču Kers uzsver, ka jāskatās arī spēlētāju atbilstība komandas modelim.

Pasaules kausa izcīņā amerikāņi zaudēja Lietuvai, Vācijai pusfinālā un Kanādai cīņā par trešo vietu.

NBA aizvadītās sezonas labākais aizsardzības spēlētājs Džerens Džeksons komandas interesēs Manilā spēlēja centra spēlētāja pozīcijā, un viņam bija grūti pielāgoties atšķirīgajai lomai, kurā viņam bija jābūt galvenajam atlēkušo bumbu izcīnītājam, bet pēdējā nedēļas nogalē Manilā komandu piemeklēja slimības, izslēdzot Brendonu Ingramu no spēles ar Vāciju un trīs spēlētājus - no spēles ar Kanādu. Arī Kers bija slims, lai gan palika uz rezervistu soliņa.

Kers uzsver, ka olimpiskais vīriešu basketbola turnīrs Parīzē ar izciliem spēlētājiem pretinieku komandās nedod garantijas, ka ASV komanda izcīnīs piekto zeltu pēc kārtas.

Nākamajā basketbola ciklā pēc 2024. gada olimpiskajām spēlēm 2027. gadā Pasaules kauss tiks rīkots Katarā, bet 2028. gadā notiks Losandželosas olimpiskās spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu