"Bayern", "Real", "Inter" un "Real Sociedad" iekļūst Čempionu līgas "play-off"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Minhenes "Bayern" futbolists Herijs Keins
Minhenes "Bayern" futbolists Herijs Keins Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēļu turnīru trešdien sasniedza Minhenes "Bayern", Madrides "Real", Milānas "Inter" un Sansevastjanas "Real Sociedad" futbolisti, pievienojoties Mančestras "City" un "Leipzig" komandām, kuras astotdaļfinālu sasniedza otrdien.

"Bayern" mājās ar 2:1 (0:0) uzveica Stambulas "Galatasaray", izcīnot ceturto uzvaru šosezon četros Čempionu līgas mačos.

Mājiniekiem 40.minūtē vajadzēja veikt maiņu, savainotā pussarga Džamala Muzialas vietā dodoties Tomasam Milleram.

Mājinieki uzvaru ar diviem precīziem Harija Keina sitieniem 80. un 86.minūtē, rezultatīvi piespēlējot attiecīgi Jozuā Kimmiham un Matisam Telam.

Mača kompensācijas laika trešajā minūtē vienus vārtus atguva Sedriks Bakambu.

Mančestras "United" izbraukumā 42.minūtē palika mazākumā un pēc 2:0 pārsvara ar 3:4 (2:2) piekāpās "Kobenhavn".

Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja bijušais Kopenhāgenas kluba uzbrucējs Rasmuss Hejlunds, kurš tukšā vārtu stūrī iesita bumbu pēc Skota Maktomineja piespēles.

Tomēr jau 16.minūtē viesi bija spiesti veikt pirmo spēlētāju maiņu, savainoto aizsargu Džoniju Evensu aizstājot Rafaelam Varanam.

16.minūtē spēle uz četrām minūtēm tika pārtraukta.

28.minūtē Hejlunds izcēlās vēlreiz. Pēc Alehandro Gornačo sitiena pa zemi bumba no vārtsarga Kamila Grabaras atlēca pie Hejlunda, kurš to raidīja vārtos - 2:0.

42.minūtē Anglijas klubs palika mazākumā, pēc video atkārtojuma sarkano kartīti par spēli pret mājinieku Eliasu Jelertu saņemot Markusam Rešfordam, un jau trīs minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atspēlēja. Mohameds Eljunusi vārtu labajā apakšējā stūrī raidīja Diogu Gonsalveša spēcīgi raidīto piespēli.

Pirmajā puslaikā spēles pārtraukuma dēļ tika aizvadītas 13 kompensācijas minūtes, devītajā no tām dāņiem panākot neizšķirtu. Herijs Magvairs ar roku nospēlēja savā soda laukumā, un Gonsalvešs ar sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī panāca 2:2.

66.minūtē Deniss Vavro ar roku skāra bumbu savā soda laukumā, un viesi pēc video tiesneša palīdzības ieguva tiesības uz 11 metru sitienu, ko realizēja Fernandešs, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:2 "United" labā.

Tomēr uzvarēt Anglijas klubam liedza 83.minūtē gūtie Lukasa Leragera un 87.minūtē iesistie Rūnija Bardhi vārti, Bardhi laukumā 63.minūtē nākot uz maiņu.

A apakšgrupā "Bayern" ir uzvarējusi visās četrās spēlēs un ir tikusi pie 12 punktiem, "Kobenhavn" un "Galatasaray" ir pa četriem punktiem, bet "United" kontā ir trīs punkti.

Citā spēlē B apakšgrupā Anglijas klubs Londonas "Arsenal" mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja Spānijas komandu "Sevilla".

Vārtus 29.minūtē pēc Bukajo Sakas piespēles šķērsām laukumam guva Leandro Trosārs, no soda laukuma raidot bumbu vārtos to vidējā apakšējā daļā.

64.minūtē pēc Gabriela Martinelli piespēles otros vārtus guva Saka.

Otrā B grupas mačā Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Francijas klubu "Lens".

12.minūtē mājinieki guva vārtus. Johana Bakajoko centrējumu vārtos apmēram no 11 metru atzīmes ar galvu raidīja Lūks de Jongs - 1:0.

Četras minūtes vēlāk de Jonga kritienu Francijas kluba soda laukumā tiesnesis atstāja bez ievērības.

Puslaika beigās viesi spēlēja rupji, nopelnot vairākas dzeltenās kartītes.

Viesi turpināja pelnīt "dzeltenos plāksterus" arī otrajā puslaikā, mača kompensācijas laika otrajā minūtē ar otru dzelteno kartīti laukuma bija spiests atstāt tikai 78.minūtē laukumā uz maiņu nākušais Morgans Gilavogi, bet rezultāts vairs nemainījās.

Pēc četrām spēļu kārtām "Arsenal" ir deviņ punkti, "Lens" un PSV ir pa pieciem punktiem, bet "Sevilla" ir sakrājusi divus punktus.

D grupas spēlē "Real Sociedad" mājās ar 3:1 (3:0) apspēlēja Lisabonas "Benfica".

Mājinieki sestajā minūtē vadībā izvirzījās pēc ilgākas stūra sitiena izspēles no labās puses, kas beidzās ar aizsarga Aiena Munjosa sitienu pa vārtiem, pēc kura bumba pie labā vārtu staba nonāca pie

Mikela Merino, kurš to raidīja vārtos, panākot 1:0 mājinieku labā.

Jau piecas minūtes vēlāk rezultāts tapa 2:0, savā laukuma pusē ar piespēli atpakaļ kļūdoties mājiniekiem. Bumbu pārtvēra Mikels Ojarsavals un no soda laukuma garām vārtsargam raidīja to vārtos.

15.minūtē Merino pēc brīvsitiena izpildes iesita bumbu vārtos, taču ar rokas palīdzību, pēc video atkārtojuma vārtu guvumu atceļot.

Tomēr vēl sešas minūtes vēlāk mājinieki tomēr panāca 3:0, kad Anders Barranečea soda laukuma kreisajā pusē ar māņu kustību atbrīvojās no Žuāna Neveša un ar grieztu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā augšējā stūrī.

29.minūtē rezultāts varēja kļūt 4:0, taču Braiss Mendess pēc Nikolasa Otamendi pārkāpuma savā soda laukumā 11 metru sitiena izpildē trāpīja pa vārtu kreiso stabu, bumbai atlecot laukumā.

49.minūtē "Benfica" vienus vārtus atguva, pēc Otamendi piespēles bumbu vārtu kreisajā stūrī raidot Rafam Silvam - 3:1 mājinieku labā.

Pēc tam bīstamu vārtu gūšanas momentu bija maz, "Benfica" piedzīvojot ceturto zaudējumu un zaudējot cerības iekļūt Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Otrā D grupas mačā Milānas "Inter" viesos ar 1:0 (0:0) pieveica Austrijas vienību "Salzburg".

Vienīgos vārtus 86.minūtē ar 11 metru soda sitienu guva Lautaro Martiness.

Madss Bidstrups bumbu savā soda laukumā skāra ar roku, un Martiness ar neatvairāmu sitienu raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

D grupā pēc četrām spēlēm pa desmit punktiem ir "Inter" un "Real Sociedad", "Salzburg" tikusi pie trim punktiem, bet "Benfica" ir piedzīvojusi zaudējumu visās četrās cīņās.

C grupas spēlē Vācijas klubs Berlīnes "Union" izbraukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Itālijas komandu "Napoli".

24.minūtē Natans no tuva attāluma ar galvu bumbu trieca pa viesu vārtu kreiso stabu, tai atlecot laukumā.

30.minūtē mājinieki guva skaistus vārtus. No soda laukuma kreisās puses Mariu Rui bumbu piespēlēja uz vārtu tālo stabu, kur Džovanni di Lorenco to augstā lēcienā ar galvu vārtu priekšā pāradresēja Frankam Angisam, kurš to ar galvu no tuva attāluma raidīja vārtos.

Tomēr video atkārtojums liecināja, ka di Lorenco augsto lēcienu sekmēja pārkāpums pret Žeromu Rusijonu, ar abām rokām atspiežoties Rusijonam uz kakla, un vārti netika ieskaitīti.

39.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad pēc Rui piespēles uz vārtu priekšu no soda laukuma kreisās puses bumbu skāra "Union" pussargs Josips Juranovičs, bumbai mainot virzienu un to vārtos ar ķermeni iegrūžot Mateo Politano - 1:0.

Viesi rezultātu izlīdzināja 52.minūtē, kad pēc tālās piespēles pa laukuma labo malā aizskrēja Davids Fofana, kurš piespēlēja kreisajā pusē Šeraldo Bekeram, kurš sita vārtu labajā stūrī, taču Alekss Merets bumbu atvairīja. Tomēr tā lidoja virsū tieši Fofanam, kurš to raidīja vārtos - 1:1.

Spēles beigās Neapoles futbolisti gandrīz nepārtraukti uzbruka, taču Vācijas futbolisti prasmīgi aizsargājās, taču bīstamu momentu pie viesu vārtiem bija maz, un "Union" no vārtu zaudējuma glāba vārtsarga Frederika Ronnova meistarība.

Otrā grupas cīņā "Real" savā laukumā ar 3:0 (1:0) sagrāva "Braga" no Portugāles.

Jau sestajā minūtē pēc Lukasa Vaskesa pārkāpuma savā soda laukumā vadībā ar 11 metru soda sitienu varēja izvirzīties Portugāles futbolisti. Tomēr Alvaro Džalo sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī atvairīja Andrijs Lunins.

12.minūtē vārtus guva Braims Diass, taču pirms tam Vinisiuss Žuniors bija pārkāpis noteikumus, un vārti netika ieskaitīti.

Toties 27.minūtē Diass vēlreiz bija precīzs, pēc Rodrigu piespēles raidot bumbu vārtu augšējā daļā un panākot 1:0.

58.minūtē Žuniors un 61.minūtē Rodrigu pēc Žuniora piespēles rezultātu padarīja graujošu.

C grupā "Real" ar 12 punktiem četros mačos ieņem pirmo vietu, jau nodrošinot vienu no pirmajām divām vietām, "Napoli" ar septiņiem punktiem ir otrā, "Braga" izcīnījusi trīs punktus, bet "Union" ir viens punkts četros mačos.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu