Kazakevičs paziņojis Latvijas futbola izlases kandidātus novembra spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases spelētājs Raivis Andris Jurkovskis
Latvijas futbola izlases spelētājs Raivis Andris Jurkovskis Foto: Zane Bitere/LETA

Aizsargi Raivis Andris Jurkovskis un Krišs Kārkliņš atgriezušies Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles ar Horvātiju, kā arī pārbaudes mačam ar Poliju.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, kandidātu sarakstā nav aizsargu Kirila Iļjina un Oskara Vientiesa.

18.novembrī Latvijas izlase noslēgs Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu "Skonto" stadionā mačā ar Horvātiju, bet 21.novembrī latvieši Varšavā pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju.

Atlases ciklu Latvija sāka ar 0:1 zaudējumu viesos Velsai, savā laukumā ar 2:3 tika zaudēts Turcijas izlasei un viesos ar 1:2 nācās piekāpties Armēnijai. Septembrī Latvija savā laukumā ar 0:2 zaudēja Velsai un izbraukumā ar 0:5 piedzīvoja sagrāvi mačā ar Horvātiju, bet oktobrī latvieši mājās ar 2:0 pārspēja Armēniju, tiekot pie pirmajiem punktiem, un viesos ar 0:4 piekāpās turkiem.

D grupā Latvija ar trim punktiem septiņos mačos piecu komandu konkurencē ierindojas pēdējā vietā, bet līdere ar 16 punktiem ir Turcija.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts novembra spēlēm:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš, Rihards Matrevics (abi - "Riga");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Krišs Kārkliņš ("Auda");

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms");

uzbrucēji - Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu