Video Šmita rezultativitāte Eirolīgā neglābj "Žalgiris" komandu no zaudējuma pagarinājumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Stambulā guva 13 punktus viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas septītās kārtas spēlē.

"Žalgiris" izbraukumā pagarinājumā ar 82:86 (14:13, 12:25, 20:13, 28:23, 8:12) piekāpās "Anadolu Efes".

Šmits 30 minūtēs un 44 sekundēs laukumā grozā raidīja visus piecus divpunktu metienus un divus no pieciem tālmetieniem. Valmierietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu, četras personiskās piezīmes, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī spēli beidza ar efektivitātes koeficientu 21.

Septītajā minūtē Lietuvas klubs pēc Toma Dimšas divpunktnieka panāca 14:6 pārsvaru, taču turpmākos 11 punktus guva mājinieki, otrās ceturtdaļas sākumā izvirzoties vadībā ar 17:14 un neļaujot "Žalgiris" izlīdzināt rezultātu līdz pat pēdējai ceturtdaļai, lielāko pārsvaru pēc Dariusa Tompsona trīspunktu metiena panākot 22.minūtē.

Tomēr jau līdz ceturtdaļas beigām Lietuvas klubs samazināja atpalicību līdz pieciem punktiem, bet pēdējā ceturtdaļā pēc Dimšas tālmetiena pat izvirzoties vadībā ar 54:53. Mājinieki tūlīt atbildēja ar astoņu gūtu punktu sēriju, taču arī šoreiz "Žalgiris" atspēlējās, Kīnenam Evensam 21 sekundi pirms pamatlaika beigām panākot 74:74.

Papildlaiku ar precīzu divpunktnieku sāka Keveriass Heizs, izvirzot viesus vadībā, bet Šmits ar trīspunktnieku panāca 79:76 pārsvaru. Tomēr atlikušajās trijās minūtēs "Žalgiris" guva vien trīs punktus, piedzīvojot zaudējumu.

Vairāk punktu par Šmitu Lietuvas komandā guva vien Evenss, sakrājot 20 punktus. 15 punktus guva Dimša, 13 - Heizs, abiem sakrājot attiecīgi piecas un sešas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Vils Klaibērns, 17 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Tompsons, 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Šeins Larkins, bet pa 11 punktiem guva Dereks Viliss un Tairijs Džonss, sakrājot attiecīgi desmit un sešas atlēkušās bumbas.

"Žalgiris" ar trim uzvarām septiņās spēlēs ieņem devīto vietu, bet "Anadolu Efes" ar tādu pašu bilanci ir 11.vietā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu