"Liepājai" zaudējums Tallinā; "Rīgas Zeļļi" apspēlē Valmieras komandu

TVNET/LETA
Dāvids Vīksne
Dāvids Vīksne Foto: Māris Greidāns

"Liepāja" sestdien Tallinā cieta zaudējumu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē, bet Cēsīs "Rīgas Zeļļi" apspēlēja Valmieras komandu.

Liepājnieki ar 68:89 (20:17, 16:23, 17:23, 15:26) piekāpās "TalTech"/"Optibet".

Liepājas komandā 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Klāvs Dubults, 11 punktus guva Kristaps Miglinieks, bet desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja komandas kapteinis Roberts Freimanis.

Mājiniekiem 18 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Kaspers Sūrorgs, bet vēl pieci basketbolisti guva no desmit līdz 13 punktiem.

"Liepāja" ar bilanci 5-5 ir desmitā 16 komandu konkurencē, bet tallinieši ar septiņiem panākumiem desmit spēlēs ieņem piekto vietu.

Liepājnieki pēc triju zaudējumu sērijas bija svinējuši trīs uzvaras savā laukumā, pieveicot "Keila" (99:88), Raplas "Avis Utilitas" (72:65) un Tallinas "Kalev"/"Snabb" (87:63), bet pēdējā cīņā ar 78:85 zaudēja "VEF Rīga".

Savukārt Tallinas komanda pēc sešu uzvaru sērijas pēdējās divās cīņās ar 51:81 piekāpās "Rīgas Zeļļiem" un ar 73:81 - "Latvijas Universitātei".

"Liepājas" vienībā Kristaps Ķilps deviņos aizvadītajos mačos bija izcēlies ar vidēji 17,9 vidēji mačā gūtiem punktiem, kā arī 4,1 atlēkušo bumbu un 4,7 rezultatīvām piespēlēm, bet vidēji 14 punktus spēlē bija guvis Emīls Krūmiņš.

Tallinas komandā rezultatīvākais ar vidēji mačā gūtiem 18,7 punktiem līdz šim bija bijis Kaspers Sūrorgs, kurš tika atzīts par LIBL oktobra vērtīgāko spēlētāju.

Citā līgas spēlē Rīgā bāzētais Ukrainas klubs "Prometey" viesos ar 80:49 (17:16, 20:8, 20:8, 23:17) sagrāva "Parnu Sadam".

"Rīgas Zeļļi" Cēsīs ar 87:78 (25:11, 22:20, 19:25, 21:22) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Uzvarētājiem 20 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Toms Skuja, 15 punktus guva Aizeja Osborns, pa 12 punktiem - Francis Lācis un Dāvids Vīksne.

Valmieriešiem izcils "double-double" - 22 punkti un 19 atlēkušās bumbas - padevās Guntim Sīpoliņam, bet pa 18 punktiem guva Šons Naits, kurš izprovocēja deviņas piezīmes, un Tīšons Čerijs.

"Rīgas Zeļļi" ar astoņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu turnīra tabulā, bet valmierieši ar diviem panākumiem 11 mačos ir 14.vietā 16 komandu čempionātā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu