Aizvadot trīs dažādas kvalitātes spēles Grenoblē, Jelgavas "Zemgale" beigusi savas šīs sezonas gaitas Kontinentālajā kausā. 3:1 pret mājiniekiem Grenobles "Bruleurs de Loups" radīja lielas cerības, ka Arta Ābola trenētais klubs var darīt lielas lietas. 2:5 pret Kārdifas "Devils" it kā atvēsināja optimistisko fanu prātus, bet 1:4 pret Astanas "Nomad" bija pēdējais šķērslis ceļā uz Kontinentālā kausa finālturnīru.

Kas vajadzīgs, lai uzvarētu hokeja spēlē? Veiksmīga vārtsarga darbība, nesapelnīt nevajadzīgus noraidījumus, un, protams, kādam ir jāiemet arī ripa pretinieku vārtos. "Zemgalei" pirmajā spēlē Grenoblē tas viss bija. Vārtsargs Rihards Cimermanis "stāvēja" gandrīz uz galvas, atvairot 49 metienus (!) no 50, tikai viens noraidījums iepretī Grenobles vienības trim noraidījumiem, un bija arī vīri, kas pamanījās iedabūt ripu pretinieku vārtos, – aizsargs Mārtiņš Porejs, uzbrucēji Danils Andersons un Rinalds Vutkēvičs, 3:1 panākot tuvu spēles izskaņai (55:33).

Uz papīra "Bruleurs de Loups" bija izteikti favorīti, ar sešiem pieredzējušiem kanādiešiem, Francijas izlases līderiem Sašu Treiju un Damjēnu Flerī, čehu vārtsargu Jakubu Štepāneku. Pieredzes pārsvars mājiniekiem milzīgs, ar 102 mačiem NHL, 1592 – KHL, 1880 – AHL, 1128 – DEL utt. Ar 400 spēlēm pasaules čempionātos. "Zemgalē" tāds superdūzis tikai viens – Mārtiņš Karsums. Kārtējo reizi pārliecinājāmies, ka katrā konkrētajā spēlē ir jāpierāda savs pārākums un ka ar ordeņu lentītēm nepietiek.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp