Latvijas vīriešu izlase izcīna bronzu Eiropas kērlinga čempionātā B divīzijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kērlings. Ilustratīvs attēls
Kērlings. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Latvijas vīriešu kērlinga izlase sestdien Lielbritānijā izcīnīja bronzas godalgas Eiropas kērlinga čempionāta B divīzijā.

Latvijas izlase ar skipu Mārtiņu Trukšānu, kā arī Jāni Klīvi, Aivaru Avotiņu un Sandri Buholcu sastāvā cīņā par trešo vietu ar 12:6 uzvarēja Franciju.

Latvieši pirmajos trīs endos iekrāja piecu punktu pārsvaru, uz ko francūži atbildēja ar diviem punktiem ceturtajā endā. Piektajā endā Latvija tika pie vēl diviem punktiem, kamēr Francija nākamajā guva trīs punktus, samazinot latviešu pārsvaru līdz diviem punktiem.

Septītajā endā latvieši pievienoja trīs punktus, atgūstot piecu punktu pārsvaru. Pirmspēdējā endā Francija tika pie viena punkta, kamēr noslēdzošajā endā latvieši pievienoja vēl divus punktus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Jau ziņots, ka A grupas spēlēs Latvija ar 8:6 uzvarēja Beļģiju, ar 4:11 zaudēja Dānijai, ar 11:3 pārspēja Portugāli, ar 6:5 - Portugāli, ar 3:7 zaudēja Igaunijai, ar 13:7 pārspēja Ungāriju un ar 8:7 pagarinājumā - Franciju.

Ar bilanci piecas uzvaras septiņās spēlēs finišēja četras A grupas komandas, Latvijai ieņemot pirmo vietu astoņu komandu vidū un nodrošinot vietu otrajā "play-off" kārtā.

Pusfinālā Latvija ar 4:6 piekāpās Austrijai, zaudējot cerību pakāpties uz spēcīgāko divīziju.

Iepriekšējā gadā latvieši B divīzijā finišēja ceturtajā vietā.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā Pertā arī cīnījās par bronzas godalgām, taču izšķirošajā cīņā ar 4:7 zaudēja Polijai un noslēdza sacensības ceturtajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu