Eidukai 24.vieta Pasaules kausa sacensībās Somijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka svētdien Rukā, Somijā, finišēja 24.vietā Pasaules kausa distanču slēpošanā 20 kilometru sacensībās ar kopēju startu, Raimo Vīgants bija 69., bet Lauris Kaparkalējs pēc apdzīšanas par apli tika klasificēts 80.pozīcijā.

Sievietēm uzvaru svinēja zviedriete Mūa Ilara, kura par trīs sekundes desmitdaļām pārspēja amerikānieti Džesiju Diginsu, pati finišējot 55 minūtēs un 40,8 sekundēs. Otrā bija vēl viena amerikāniete Rouzija Brenana, kura uzvarētājai zaudēja 1,3 sekundes.

Eiduka distanci veica 57 minūtēs un 45,5 sekundēs, finišējot divas minūtes un 4,7 sekundes pēc uzvarētājas. Labāko sešpadsmitnieks bija 15 sekunžu attālumā.

No startējušām 54 sportistēm sešas tika apsteigtas par apli, bet piecas nefinišēja. Eiduka bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā distancē.

Tikpat garā distancē vīriešiem uzvaru izrāva norvēģis Jans Tomass Jensens, finišējot 48 minūtēs un 8,9 sekundēs, bet septiņas sekundes desmitdaļas viņam zaudēja čehs Mihals Novaks, abiem pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā. Trešais ar 2,1 sekundes deficītu pret uzvarētāju bija norvēģis Haralls Estbergs-Āmunnsens.

Vīgants finišēja četras minūtes un 5,5 sekundes pēc uzvarētāja, bet Kaparkalējs starp 13. un 14.kilometru tika apsteigts par apli. No 82 dalībniekiem viens izstājās, bet pieci tika apsteigti par apli.

Decembra pirmajās trīs nedēļas nogalēs slēpotāji sacentīsies Jelivārē un Estešundā, Zviedrijā, kā arī Tronheimā, Norvēģijā. Gada pirmspēdējā dienā Toblahā, Itālijā, sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Davosā, Šveicē, un noslēgsies Valdifjemmē, Itālijā, 7.janvārī.

Janvāra otrajā pusē būs posmi Oberhofā, Vācijā, un Gomsā, Šveicē, bet februārī būs sacensības Ziemeļamerikā Kenmorā, Kanādā, un Mineapolisā, ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti, Somijā, Oslo un Drammenē, Norvēģijā, kā arī Fālunā, Zviedrijā.

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu