Bjeliča kļūst par Berlīnes "Union" jauno galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Nenads Bjeliča
Nenads Bjeliča Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Zagrebas "Dinamo" galvenais treneris Nenads Bjeliča pārņems Vācijas bundeslīgas futbola kluba Berlīnes "Union" vadību, svētdien paziņoja Berlīnes komanda.

Pirms nepilnām divām nedēļām "Union" pēc 14 neuzvarētu spēļu sērijas šķīrās no galvenā trenera Ursa Fišera, kurš vadīja Berlīnes vienību kopš 2018. gada. Jau savā pirmajā sezonā pie komandas stūres viņš palīdzēja vienībai no otrās līgas iekļūt bundeslīgā un šogad augustā tika atzīts par gada labāko treneri Vācijā.

Savukārt Bjeliča pirms pievienošanās "Union" nepilnus astoņus mēnešus vadīja Turcijas klubu "Tabznspor", bet pirms tam ieņēma galvenā trenera amatu Horvātijas klubā "Osijek".

No 2018. līdz 2020. gada horvātu speciālists vadīja Zagrebas "Dinamo", īsi pēc pievienošanās palīdzot klubam izcīnīt Horvātijas čempiontitulu un Horvātijas kausu, kā arī sasniegt izslēgšanas spēles UEFA Eiropas līgā.

"Mans uzdevums ir palīdzēt komandai tikt ārā no sarežģītas fāzes un parādīt atkal tās stiprās puses. Ar nepacietību gaidu šo izaicinājumu. Vēlos redzēt labi organizētu, aktīvu un dominējošu futbolu un spēlētājus, kuri ir gatavi uzņemties atbildību," paziņojumā citēts 52 gadus vecais treneris.

Tiek paredzēts, ka Bjeliča vadīs komandu jau trešdien Čempionu līgas grupas spēlē, kurā Berlīnes komanda stāsies pretī "Braga".

"Union", kas pagājušajā sezonā bundeslīgā ierindojās ceturtajā pozīcijā un kvalificējās UEFA Čempionu līgas pamatturnīram, šosezon Vācijas čempionāta 12 mačos tikusi pie vien divām uzvarām un ar septiņiem punktiem ieņem pirmspēdējo 17. vietu turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu