Video Krīze? "Žalgiris" vietējā līgā zaudē arī vidusmēra komandai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Kazis Maksvītis
Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Kazis Maksvītis Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola smagsvars Kauņas "Žalgiris", kuru pārstāv Latvijas izlases spēka uzbrucējs Rolands Šmits, pēdējā laikā biežāk izjūt zaudējuma rūgtumu nekā uzvaras garšu. Vai komandu piemeklējusi krīze? 

"Žalgiris" pirmdien Lietuvas čempionātā piedzīvoja otro zaudējumu 11 aizvadītās spēlēs. Kauņas komanda ar 76:88 atzina turnīra vidusdaļas komandas Klaipēdas "Neptunas" pārākumu. 

Novembrī "Žalgiris" vietējā līgā ar 64:75 zaudēja arī Artūra Žagara (ilgstoši savainots) Viļņas "Wolves" vienībai. 

Kopumā "Žalgiris" pēdējās septiņās spēlēs tikusi tikai pie diviem panākumiem, no kuriem viens izcīnīts ULEB Eirolīgā un otrs Lietuvas čempionātā. 

Spēlē ar "Neptunas" Kauņas basketbolisti jau pirmajā ceturtdaļā ielaida 31 punktu. Cīņas laikā viesiem bija arī 24 punktu vadība. Lai arī "Žalgiris" spēja pietuvoties līdz astoņu punktu deficītam, lauzt mača gaitu neizdevās un tika piedzīvots negaidīts zaudējums. 

Šmits nospēlēto 20 minūšu laikā atzīmējās ar 7 punktiem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņa lietderības rādītājs bija -13. 

Rezultatīvākais spēlētājs jau ierasti "Žalgiris" sastāvā bija amerikānis Kīnens Evanss, kurš izcēlās ar gūtu 21 punktu. 

Nesen "Žalgiris" rindas atstāja Kanādas aizsargs Nazs Mitru-Longs, kurš ar klubu lauza līgumu pēc abpusējas vienošanās. Viņš jau paguvis pievienoties Pireju "Olympiacos".

Vienu no divām uzvarām pēdējo septiņu spēļu laikā "Žalgiris" svinēja pret Minhenes "Bayern". Uzvara tika izcīnīta vien pašā mača izskaņā ar 74:73. Kopumā novembrī Kauņas basketbolisti deviņās spēlēs tikuši pie trim panākumiem, kas komandai ar tādām iespējām un ambīcijām nav labs rādītājs. 

Lietuvas čempionāta kopvērtējumā "Žalgiris" ieņem otro vietu, bet Eirolīgā ir 14. pozīcijā 18 komandu konkurencē.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu