WTA un ATP nesodīs tenisistus, kas piedalīsies turnīrā agresorvalstī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberto Bautista Aguts
Roberto Bautista Aguts Foto: EPA/Scanpix

Sieviešu Tenisa asociācija (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) izplatījušas paziņojumus, ka nepiemēros soda sankcijas tenisistiem, kas piedalīsies paraugturnīrā agresorvalstī Krievijā.

No 1. līdz 3. decembrim "Northern Palmyra Trophy" paraugturnīrs risināsies Sanktpēterburgā. 

Turnīra galvenais atbalstītājs ir Krievijas enerģētikas gigants "Gazprom". Turnīrs Krievijā notiks laikā, kad aizvien turpinās Krievijas pilna mēroga karadarbība Ukrainā. 

"Šis turnīrs nav saistīts ar WTA, un WTA nav tā atbalstītājs. Spēlētājas WTA tūrē sacenšas kā neatkarīgas līgumslēdzējas, un viņām ir iespēja pēc saviem ieskatiem piedalīties paraugturnīros starpsezonā bez soda sankcijām," teikts paziņojumā.

Līdzīga nostāja ir arī ATP

"ATP pašlaik nenosaka ierobežojumus starpsezonas laikā saistībā ar paraugturnīriem, un kā neatkarīgi līgumslēdzēji spēlētāji var izvēlēties, kur viņi vēlas piedalīties," aģentūrai "Reuters" norādīja ATP.

Turnīra mājas lapa vēsta, ka turnīrā piedalīsies bijusī "French Open" un "US Open" ceturtdaļfināliste Jūlija Putinceva no Kazahstānas un arī Krievijas pārstāves Anastasija Potapova un Veronika Kudermetova.

Savukārt no vīriešiem plāno piedalīties Karens Hačanovs (Krievija), spānis Roberto Bautista Aguts, francūzis Adrians Manarino. 

Tāpat turnīrā varētu piedalīties serbi Laslo Djere un Dušans Lajovičs, Viktorija Tomova no Bulgārijas un Aleksandrs Bubļiks no Kazahstānas. 

Baltkrievijas un Krievijas tenisisti kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā WTA un ATP rīkotajos turnīros piedalās kā neitrāli atlēti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu