Eiduka izcīna 23.vietu Pasaules kausa sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Zviedrijā finišēja 23.vietā Pasaules kausa distanču slēpošanā desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu, sasniedzot augstāko vietu šosezon.

Uzvaru svinēja amerikāniete Džesija Diginsa, kura finišēja 24 minūtēs un 48,3 sekundēs un par 23,1 sekundi pārspēja mājinieci Ebu Andešsoni, bet par 25,6 sekundēm - vēl vienu zviedrieti Mūu Ilaru.

Eiduka distanci veica 26 minūtēs un 41,5 sekundēs, finišējot minūti un 53,2 sekundes pēc uzvarētājas un ieņemot 23.vietu 52 sportistu konkurencē.

23.vieta Eidukai ir šosezon labākais rādītājs Pasaules kausa sacensībās. 26.novembrī Somijas pilsētā Rukā viņa finišēja 24.vietā 20 kilometru sacensībās brīvajā stilā ar kopēju startu.

Eiduka bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā distancē.

Nākamajā nedēļas nogalē slēpotāji sacentīsies citā Zviedrijas trasē Estešundā, vēl pēc nedēļas slēpojot Norvēģijas pilsētā Tronheimā. Gada pirmspēdējā dienā Itālijas trasē Toblahā sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Šveices ziemas sporta veidu kūrortā Davosā un 7.janvārī noslēgsies Valdifjemmes trasē Itālijā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā, un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausa sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu