Gailītis: Pēdējās pāris spēles Čempionu līgā ir liels solis uz priekšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola komandas "VEF Rīga" uzvara pār Tenerifes "Lenovo" nebija liels pārsteigums, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien Rīgā svinēja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra piektajā mačā un saglabāja izredzes iekļūt nākamajā posmā. Rīdzinieki ar 77:72 pārspēja Tenerifes vienību.

"Man patika komandas gars un kā mēs spēlējām kopā. Vairāki spēlētāji uzņēmās līdera lomas. Domāju, ka pēdējās pāris spēles Čempionu līgā ir liels solis uz priekšu," pēcspēles preses konferencē teica Gailītis.

"Nedomāju, ka mums sevi jānovērtē tik zemu, ka šī uzvara ir kaut kas īpašs. Komandas šeit ir diezgan līdzīgas, jo īpaši izbraukumos tās nespēlē tik labi," turpināja treneris.

Grupu turnīra noslēgumā rīdzinieki viesos tiksies ar Stambulas "Daruššafaka" un uzvaras gadījumā nodrošinās vietu "play-in" fāzē. Finansiālu problēmu dēļ Stambulas komanda atvadījusies no vairākiem līderiem, tajā skaitā latvieša Jāņa Timmas un bijušā rīdzinieka Kaila Olmena.

"Viņiem nav vairs tik daudz meistarīgu spēlētāju, taču tik un tā ir gana labi vietējie spēlētāji. Tukša vieta nekad nepaliek. Tā būs kā izslēgšanas turnīra spēle abām komandām," secināja Gailītis.

Tikmēr Rīgas komandas kapteinis Dairis Bertāns atzina, ka šī spēle, iespējams, bija vienībai pati labākā sezonā, ņemot vērā to, kā basketbolisti strādājuši pēc spēles plāna un ar kādu enerģiju spēlējuši.

"Pretiniekiem patīk spēlēt agresīvi, pat nedaudz netīri, bet, kad tā spēlē pret viņiem, tad viņi paliek emocionāli un sāk tēlot. Gandrīz visu maču spēlējām labi aizsardzībā un komunicējām savā starpā," stāstīja Bertāns.

C grupā pēc piecām spēlēm trīs uzvaras ir Tenerifes basketbolistiem un "Cholet", pa divām uzvarām sakrājušas Stambulas "Daruššafaka" un "VEF Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu