"Kaufland" kausā no bronzas sastāva būs 10 izlases hokejisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamajā nedēļā Harija Vītoliņa vadītā Latvijas hokeja izlase piedalīsies "Kaufland" kausa izcīņā Bratislavā, kur no bronzas sastāva valstsvienības rindās būs 10 hokejisti, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

14. decembrī Latvijas izlase tiksies Norvēģiju, bet dienu vēlāk gaidāma tikšanās ar mājinieci Slovākiju. 

"Komandas kodols būs lielisks sajaukums starp pieredzējušiem un gados jaunākiem hokejistiem, kuri vēl nav sevi tik skaļi pieteikuši valstsvienības rindās," LHF norādīja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis. 

No bronzas izlases sastāva valstsvienībā uz "Kaufland" kausa izcīņu būs desmit spēlētāji.

Valstsvienību gaidāmajā izlašu logā pārstāvēs arī tādi spēlētāji, kā Kaspars Daugaviņš, Oskars Batņa, Ralfs Freibergs, Ronalds Ķēniņš, Toms Andersons, Renārs Krastenbergs, Roberts Mamčics.

Tāpat ierindā būs Šveicē spēlējošie uzbrucēji Rihards Bukarts un Rūdolfs Balcers.

Vārtsargu līnijā, salīdzot ar pārbaudes spēlēm pret Franciju, izmaiņu nebūs. Valstsvienības rīcībā būs Ivars Punnenovs, Ēriks Vītols un Arginto Milbergs. 

Vītoliņa rīcībā šoreiz veselības problēmu dēļ nebūs aizsargi Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Kristiāns Rubīns un Mārtiņš Dzierkals. 

"Mūsu prioritāte ir, lai hokejistiem labi sokas pārstāvētajos klubos, un viņiem pēc iespējas veiksmīgāk izdotos attīstīt savu karjeru, nopelnot labākus profesionālus līgumus. Tomēr jāuzsver, ka visās Eiropas līgās decembra izlašu logos nav pauzes. Piemēram, virkne Latvijas izlases spēlētāju pārstāv Zviedrijas līgu – "Allsvenskan". Šajā līgā, kā arī Vācijā, Somijā, Dānijā un Čempionu līgā - turpinās sezonas. Tādēļ komunicējot ar klubiem, mēs izrunājam katra spēlētāja situāciju un saprotam komandas nostāju," pauda Kalvītis. 

Izlases sastāvu uz turnīru Slovākijā LHF publiskos piektdien, 8. decembrī.

"Šī būs lieliska atkal redzēšanās daudziem mūsu Sapņu komandas spēlētājiem, un, cerams, to varēs redzēt arī uz laukuma ar labu komandas spēli. Braucam uz Bratislavu ar mērķi cīnīties par uzvaru "Kaufland" kausā," teica izlases ģenerālmenedžeris. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu