Graudiņa/Samoilova sezonas finālturnīru noslēdz ar vienu uzvaru četrās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova piektdien Katarā izcīnīja uzvaru savā pēdējā cīņā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) finālturnīrā.

Latvietes, kuras turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu un ir izsētas ar 10.numuru, spēlē par ceturto vietu grupā ar 2-0 (21:19, 21:18) uzvarēja ASV duetu Kelliju Čenu/Sāru Hjūzu (4.).

Abi dueti jau bija zaudējuši cerības uz iekļūšanu izslēgšanas turnīra spēlēs.

Pirmajā setā latvietes ieguva vadību ar 5:3, taču pretinieces guva trīs punktus pēc kārtas un izvirzījās priekšā. Seta vidū Graudiņa/Samoilova panāca neizšķirtu, un, lai gan arī šoreiz amerikānietes atbildēja ar trīs punktiem, vēlāk vēlreiz izdevās izlīdzināt rezultātu - 16:16. Turpinājumā Latvijas duets atgriezās vadībā un ar Graudiņas uzbrukuma sitienu pielika punktu setam - 21:19.

Arī otrajā setā Graudiņa/Samoilova atspēlējās pēc tam, kad amerikānietēm bija vairāki veiksmīgi uzbrukumi pēc kārtas. Seta vidū Latvijas sportistes ieguva vadību ar 14:11, amerikānietes panāca izlīdzinājumu, taču pēc Samoilovas "eisa" un Graudiņas bloka atkal izdevās nostiprināties priekšā - 18:15. Nogalē Latvijas duets noturēja vadību un uzvarēja setu ar 21:18.

Trešdien Latvijas pāris sāka finālturnīru ar zaudējumu pasaules ranga līderēm, pirmajā mačā ar 1-2 (13:21, 21:12, 9:15) piekāpjoties brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silvai, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Ceturtdien latvietes ar 1-2 (14:21, 21:16, 10:15) piekāpās kanādietēm Melisai Hjūmenai-Peredesai un Brendijai Vilkersonei (5.) un ar 1-2 (21:16, 15:21, 6:15) - Vācijas pludmales volejbolistēm Svenjai Millerei un Sinjai Tilmanei (8.).

Brazīlietes ar četrām uzvarām četrās spēlēs jau nodrošinājušas pirmo vietu grupā, pa divām uzvarām ir Kanādas un Vācijas duetiem, viena uzvara ir latvietēm, bet amerikānietes turnīru noslēdza bez uzvarām.

Divās grupās pa piecām komandām dueti cīnās par trim pirmajām vietām grupā, sešām komandām turpinot cīņu "play-off" turnīrā.

Janvārī 2022.gada finālturnīrā Graudiņa/Samoilova cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Sacensības Dohā notiek no 6. līdz 10.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu