Latvijas volejboliste Levinska iekļauta NCAA pirmajā simboliskajā izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Kamēlija Levinska
Marta Kamēlija Levinska Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas volejboliste Marta Kamēlija Levinska iekļauta ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta pirmās divīzijas pirmajā simboliskajā izlasē, kuru izraugās Amerikas Volejbola treneru asociācija (AVCA).

Pagājušajā nedēļā Levinska kopā ar Arizonas Štata universitātes (ASU) komandu sasniedza NCAA izslēgšanas turnīra astotdaļfinālu, kurā ar 1-3 zaudēja ar pirmo numuru izsētajām Stenfordas Universitātes volejbolistēm. Latvijas volejboliste izcēlās ar 19 punktiem un bija savas komandas rezultatīvākā spēlētāja.

Arizonas Štata universitātes vienība izslēgšanas turnīrā spēlēja pirmo reizi kopš 2015. gada, kamēr Levinska kļuva tikai par trešo ASU pārstāvi vēsturē, kura iekļauta pirmajā simboliskajā izlasē.

ASU komanda "Sun Devil" savā reģionā 16 komandu vidū bija izsēta ar piekto numuru. Pamatturnīru ASU noslēdza ar bilanci 26-6, kas ir labākais rādītājs šajā gadsimtā un trešais labākais sasniegums komandas vēsturē, 11. reizi ASU tiekot pie 20 uzvarām sezonā.

Savā konferencē ASU sakrāja 14 uzvaras un sešus zaudējumus. 14 uzvaras savā konferencē vienība vēl nebija izcīnījusi.

Rezultatīvākā komandā ir bijusi Levinska, kura aizvada savu labāko sezonu NCAA karjerā. Viņa ir valsts desmit labāko volejbolistu skaitā uzbrukumā gūtajos punktos, uzbrukumā gūtajos punktos vidēji setā, punktos un gūtajos punktos vidēji setā.

Viņa ir nopelnījusi arī četras Pac-12 konferences nedēļas labākās uzbrucējas balvas, sasniedzot jaunu ASU rekordu vienā sezonā. Tāpat latvieti 31. oktobrī Amerikas Volejbola treneru asociācija (AVCA) atzina par nedēļas labāko spēlētāju NCAA.

Visās spēlēs, izņemot divas, Levinska guva vismaz desmit punktus uzbrukumā, bet deviņas reizes guva vismaz 20 punktus uzbrukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu