Putins "Tiešajā līnijā" komentējis agresoru došanos uz olimpiskajām spēlēm (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: Reuters/ScanPix

Smagos noziegumos apsūdzētais Vladimirs Putins ceturtdien televīzijas pārraidē "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu" izteicās par Krievijas sportistu došanos uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm neitrālo atlētu statusā.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

"Doties vai nedoties? Šeit ir tāds moments: ir rūpīgi jāizvērtē, kādi nosacījumi tiek piedāvāti. Karogs un himna tiek aizliegti, bet visi zina, ka tie ir mūsu sportisti. Tāpēc iepriekš atbalstīju mūsu cilvēku došanos uz sacensībām. Tagad mums ir jāizpēta apstākļi: vai ir mākslīgi ierobežojumi, lai noņemtu mūsu līderus? Noņemt spēku mūsu komandai, neļaut cīnīties par zelta medaļām," sacīja Putins. "CSKA un "Dinamo" sportistiem ir aizliegta saistība ar bruņotajiem spēkiem. Jāanalizē un jāpieņem izsvērts lēmums. Jebkurā gadījumā tas ir Sporta ministrijas un Olimpiskās komitejas jautājums."

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Putins arī norādīja, ka olimpisko spēļu ideja esot nonākusi pretrunās un tiekot grauts Krievijas sports. 

"Olimpiskā kustība tika radīta, lai cilvēkus vienotu, nevis šķeltu. Un mūsdienu amatpersonas pārāk aizrāvušās ar biznesu un kļuvušas atkarīgi no sponsoriem. Tur ir daudz iekšējo problēmu. Ja viņi tā turpinās, viņi apglabās olimpisko kustību. Man šķiet nepiedienīgi uz kādu rādīt ar pirkstu. Kur šeit sportisti vainīgi? Tiek pieņemti lēmumi, kas ir nelabvēlīgi visiem," uzsvēra Putins. 

SOK pagājušajā nedēļā publicētajā ziņojumā bija norādīts, ka neitrālā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Savukārt tagad SOK ziņojumā ir veikts labojums. Vēstījumā norādīts, ka neitrālā atlēta statusu ieguvuši seši Krievijas sportisti un pieci Baltkrievijas olimpieši.

Parīzes olimpiskās spēles nākamgad risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Krievijas un Baltkrievijas sportistiem būs iespēja piedalīties vienīgi individuālajās sacensībās kā neitrāliem atlētiem, taču komandas nedrīkstēs startēt.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu