Kalnu slēpotāja Bondare trenējas bijušā Vonas un Šifrinas trenera vadībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Bondare
Liene Bondare Foto: Paula Čurkste/LETA

Pekinas olimpisko spēļu dalībniece kalnu slēpošanā Liene Bondare pirms šīs sezonas sākusi trenēties starptautiskā komandā, pieredzējuša ASV trenera vadībā, informē sportistes pārstāvji.

Bondare, kura karjeras laikā paspējusi piedalīties sešos pasaules čempionātos un 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, šogad uzsākusi sadarbību ar jaunizveidotu starptautisku komandu "LIT Racing" jeb no saīsinājuma "Ladies International Team". Komandas galvenais treneris ir slēpošanas pasaulē labi zināmais amerikānis Kriss Naits, kurš strādājis gan ar ASV kalnu slēpošanas izlasi, gan trenējis tādas labi zināmas kalnu slēpotājas kā Lindsiju Vonu, Mikaēlu Šifrinu un Alisi Robinsonu.

"LIT Racing" komanda sastāv no 14 kalnu slēpotājām, pieciem treneriem un tehniskajiem cilvēkiem. Komandas bāze atrodas Itālijas Dolomītos, savukārt sacensību sezonā tā dalās divās daļās - vienā ir Eiropas kausa līmeņa kalnu slēpotājas, bet otrā juniores, kas startē Starptautiskās slēpošanas federācijas jeb FIS līmeņa ranga sacensībās.

Bondare stāsta, ka ir tehnikas nianses, ar kurām viņa turpina strādāt jau no iepriekšējām sezonām, taču Naita padomi ļauj nekavējoties izlabot kļūdas un aizvadīt labākus braucienus.

"Komandā mums ir arī savs servisa cilvēks, kurš gatavo slēpes. Tas savukārt nozīme, ka vairāk enerģijas paliek galvenajam mūsu kā sportistu darbam. Tas ir milzīgs bonuss. Tāpat esmu ļoti priecīga par komandas biedrenēm. Viņas ir spēcīgas un tas palīdz uzturēt sevi fokusā katrā braucienā, katrā griezienā. Mēs viena otru ļoti labi dzenam uz priekšu," komanda citē Bondares stāstīto.

Papildu jaunai komandai viņa ir sākusi strādāt ar jaunu slēpju ražotāju "Atomic". Sportiste tikusi pie iespējas sastrādāties ar rūpnīcu un saņemt labāko šobrīd pieejamo inventāru.

Bondares plāns šogad ir aizvadīt pilnu Eiropas kausa sacensību sezonu slaloma disciplīnā, tāpat paralēli startējot arī FIS ranga mēroga sacensībās. Eiropas kausā latviete pirmās sacensības aizvadīs jau piektdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu