Latvijas vicečempiones futbolā "Riga" vadību pārņem Valakari

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Simo Valakari
Simo Valakari Foto: Kristians Putniņš/"FK Auda"

Latvijas vicečempiones futbolā un kausa ieguvējas "Riga" vadību pārņēmis Simo Valakari, vēsta klubs.

Somijas treneris pie "Riga" stūres nomainīs Tomislavu Stipiču, kurš galvaspilsētas klubu vadīja 2023.gada sezonā. Zīmīgi, ka Valakari šosezon nomainīja Stipiču "Audas" galvenā trenera amatā.

50 gadus vecā Valakari vadībā "Auda" pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas. Tāpat somu speciālista vadībā "Auda" piedzīvoja debiju Eirokausos, spēlējot UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Pirms pievienošanās "Audai" Valakari strādāja Kuopio "Palloseura" ("KuPS"), kuras rindās spēlēja Jānis Ikaunieks, un kopā izcīnīja Somijas vicečempionu titulu, kā arī triumfēja Somijas kausa izcīņā.

Trenera karjeras laikā Valakari trenējis arī divas Somijas vienības "Abo IFK" un "SJK Seinajoki", kā arī Norvēģijas komandu "Tromso IL", kas tobrīd sacentās Norvēģijas augstākajā līgā.

Kā futbolists Valakari pārstāvēja Somijas klubus "Kontu", "FinnPa", "TPS", Skotijas augstākās līgas klubu "Motherwell", Anglijas premjerlīgas vienību Dārbi "County" un ASV klubu "Dallas". Somijas nacionālās izlases sastāvā pussargs Valakari aizvadīja 32 spēles.

"Riga" čempionāta pēdējās kārtas mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Valmieru", kas liedza kļūt par čempioniem. Stipiča vadīto komandu par punktu apsteidza RFS, kas noslēdzošās kārtas spēlē ar 1:0 apspēlēja "Metta" futbolistus. Turnīra tabulā RFS savus principiālos sāncenšus apsteidza par vienu punktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu