Bļugera komandas biedrs Demko atzīts par NHL aizvadītās nedēļas otro spožāko zvaigzni

CopyDraugiem X Whatsapp
Tečers Demko
Tečers Demko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Vankūveras "Canucks" komandas vārtsargs Tečers Demko atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītā nedēļas otru spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Pirmās zvaigznes gods ticis Kolorādo "Avalanche" centra uzbrucējam Neitanam Makinonam, bet par trešo labāko atzīts Ņujorkas "Islanders" aizsargs Noā Dobsons.

Demko aizvadītajā nedēļā piedalījās trīs spēlēs un visās trīs sekmēja "Canucks" uzvaras, atvairot 89 no 93 metieniem. Vidēji mačā viņš ielaida 1,33 ripas un neitralizēja 95,7% metienu, bet spēlē ar Floridas "Panthers" viņš palika nepārspēts.

Amerikāņu vārtsargs šosezon uzvarējis 16 mačos, kas ir labākais rādītājs līgā, tāpat viņš ir NHL līderis "sausajās" spēlēs, uz nulles pretiniekus atstājot trīs cīņās. 28 gadus vecais Demko 23 mačos vidēji ielaidis 2,34 ripas un atvairījis 92,1% metienu, kas šajos rādītājos dod attiecīgi piekto un septīto vietu.

"Canucks" sistēmā ir arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš šosezon spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Tikmēr Makinons bija līgas rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā nedēļā, kurā četros mačos izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Nedēļas pēdējā spēlē "Avalanche" uzbrucējs 17. reizi karjerā tika pie vismaz četriem punktiem vienā mačā, iekrājot 2+2. Šosezon Makinons 31 spēlē guvis 47 punktus un ir otrs rezultatīvākais līgā, kā arī atdevis visvairāk piespēļu (33), dala otro vietu piespēlēs vairākumā (15) un ir trešais izdarītajos metienos pa vārtiem (137).

Savukārt Dobsons četrās spēlēs guva astoņus punktus - visus ar rezultatīvām piespēlēm, kas šajā statistikas rādītājā bija labākais sniegums līgā. Tāpat "Islanders" aizsargam bija dalīts labākais lietderības koeficients līgā (+7). Šosezon Dobsons 30 mačos guvis piecus vārtus un atdevis 27 rezultatīvas piespēles, būdams ceturtais ražīgākais aizsargs NHL, bet starp visiem spēlētājiem viņš ir pirmajā desmitniekā vidējā spēlēs laikā (25:33), lietderības koeficientā (+17) un rezultatīvajās piespēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu