Volejboliste Levinska noslēgusi līgumu ar Turcijas klubu PTT

CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Kamēlija Levinska
Marta Kamēlija Levinska Foto: Publicitātes foto

Latvijas volejboliste Marta Kamēlija Levinska ir noslēgusi savu pirmo profesionālo līgumu, pēc starta ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta pirmās divīzijas čempionātā uz atlikušo sezonas daļu spēlējot Turcijas vienībā Ankaras PTT, ziņo Latvijas Volejbola federācija.

Profesionāles karjeru Eiropā Levinska uzsāks Turcijā, sezonas otro daļu aizvadot PTT, kas šobrīd ar četrām uzvarām 12 spēlēs ieņem devīto vietu 14 komandu vidū.

Levinska ASU sastāvā ir spēlējusi kopš 2020. gadā, šogad “saules velniem” tiekot līdz NCAA čempionāta astotdaļfinālam, bet pirms došanās uz ASV Marta pārstāvēja Rīgas Volejbola skolas komandu, 2020. gada pavasarī svinot uzvaru Baltijas līgā.

Šosezon volejboliste aizvadīja savu labāko sezonu NCAA čempionātā, komandai tiekot līdz astotdaļfinālam un Levinskai tiekot iekļautai NCAA pirmajā simboliskajā izlasē. Levinska bija arī komandas rezultatīvākā volejboliste NCAA čempionātā.

Latvijas Televīzijas "Sporta studijas" raidierakstā Levinska apstiprina, ka līgumu ar PTT ir noslēgusi no janvāra līdz jūnijam.

Levinska aizvadītajā sezonā bija valsts desmit labāko volejbolistu skaitā uzbrukumā gūtajos punktos, uzbrukumā gūtajos punktos vidēji setā, punktos un gūtajos punktos vidēji setā.

Viņa nopelnīja arī četras "Pac-12" konferences nedēļas labākās uzbrucējas balvas, sasniedzot jaunu ASU rekordu vienā sezonā. Tāpat latvieti 31. oktobrī Amerikas Volejbola treneru asociācija (AVCA) atzina par nedēļas labāko spēlētāju NCAA.

Latvijas izlases sastāvā aizvadītajā vasarā Levinska bija komandas rezultatīvākā volejboliste Eiropas Sudraba līgas spēlēs, palīdzot komandai tikt pie divām uzvarām sešās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu