Šosezon pirmo reizi spēlējot pamatsastāvā, Šiks gūst "hat trick" bundeslīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vācijas futbolists Patriks Šiks
Vācijas futbolists Patriks Šiks Foto: AP/Scanpix

Savā pirmajā spēlē pamatsastāvā Vācijas bundeslīgā šajā sezonā ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" trešdien izcēlās Patriks Šiks, palīdzot čempionāta līderei Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagraut "Bochum" futbolistus.

27 gadus vecajam čehu uzbrucējam Šikam šī bija tikai piektā spēle bundeslīgā šajā sezonā un pirmais mačs pamatsastāvā. Sezonas ievadu viņš izlaida traumas dēļ.

Jau pirmajā puslaikā Šiks ielika pamatus uzvarai, gūstot vārtus 30., 32. un 45.minūtē. Ceturtos vārtus spēles 69.minūtē guva Viktors Bonifacs.

"Bayer" ar šo panākumu sasniedza arī jaunu Vācijas futbola rekordu, nezaudējot 25 pirmās spēles sezonā. "Bayer" kontā visos turnīros 22 uzvaras un trīs neizšķirti.

Iepriekšējais rekords bija 24 mači, ko 1982./1983.gada sezonā sasniedza Hamburgas SV vienība. Hamburgieši bija uzvarējuši 14 mačus un desmit reizes spēlējuši neizšķirti.

Tikmēr patreizējie bundeslīgas čempioni Minhenes "Bayern" trešdien viesos ar 2:1 (2:1) pieveica "Wolfsburg" komandu.

Uzvarētāju rindās jau 21.vārtus šajā sezonā guva turnīra rezultatīvākais spēlētājs Patriks Keins, bet vēl viens precīzs sitien padevās Džamalam Musialam. Mājinieku sastāvā trāpīgs raidījums Maksimiljana Arnolda kontā.

Savukārt pie panākuma savā laukumā citā mačā tika "Stuttgart", kas ar 3:0 (2:0) pieveica "Augsburg" vienību.

Mājinieku rindās vārtus guva Denizs Undavs, Serū Gerasī un Kriss Furihs.

Panākums ļāva Štutgartes vienībai pakāpties uz trešo vietu bundeslīgas kopvērtējumā.

Turnīra tabulas galvgalī ar 42 punktiem 16 mačos ir "Bayer", četri punkti mazāk un spēle rezervē ir "Bayern", tālāk ar 34 punktiem seko "Stuttgart" un ar 33 punktiem "Leipzig" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu