Svaress pievienojas Mesi un karjeru turpinās Maiami "Inter"

CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Svaress
Luiss Svaress Foto: AFP/SCANPIX

Urugvajietis Luiss Svaress ir parakstījis līgumu ar argentīnieša Lionela Mesi pārstāvēto Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) klubu Maiami "Inter", piektdien ziņo klubs.

Čempionu līgas, FIFA Klubu pasaules kausa un "Copa America" uzvarētājs un pieckārtējais "La Liga" čempions urugvajietis Svaress ir noslēdzis līgumu 2024. gada MLS sezonas beigām.

36 gadus vecais urugvajiešu uzbrucējs pievienosies komandai pirms 2024. gada MLS sezonas.

Aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Portualegri "Gremio" sastāvā un tika nosaukts par Brazīlijas līgas labāko spēlētāju un labāko uzbrucēju, 53 spēlēs sakrājot 26 vārtus un 17 rezultatīvas piespēles un palīdzot klubam uzvarēt Riugrandi du Sulas štata čempionātā un iegūt štata Superkausu.

2013./2014. un 2015./2016. gada sezonās viņš attiecīgi "Liverpool" un "Barcelona" rindās izcīnīja Eiropas valstu čempionātu "Zelta futbolzābaku".

Kopā ar Urugvajas izlasi, 138 spēlēs gūstot 68 vārtus, Svaress 2010. gada Pasaules kausa izcīņā iekļuva pusfinālā.

Svaress profesionāļa karjeru Eiropā pēc Montevideo "Nacional" sāka Nīderlandē, spēlējot "Groningen" un Amsterdamas "Ajax" rindās. No 2011. līdz 2014. gadam viņš pārstāvēja "Liverpool", pēc tam līdz 2020. gadam bija "Barcelona" rindās, divas sezonas spēlēja Madrides "Atletico" un sezonu "Nacional".

Maiami "Inter" Svaress atkal tiksies ar bijušajiem komandas biedriem "Barcelona" Mesi, Serhio Busketsu un Žordi Albu.

"Inter" aizvadītajā sezonā ieguva Līgas kausu, bet neiekļuva MLS izslēgšanas turnīra cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu