Porziņģis par iespaidīgo "Celtics" Ziemassvētku spēli pret "Lakers": Bijām kā jaudīgs dzinējs.

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Foto: Brandon Dill/AP

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Losandželosas "Lakers" darbojās kā jaudīgs dzinējs, pēc panākuma atzina Porziņģis.

Jau ziņots, ka pirmdien Ziemassvētku mačā "Celtics" viesos ar rezultātu 126:115 (32:23, 26:34, 41:33, 27:25) pārspēja Losandželosas "Lakers".

Porziņģis, kurš izlaida iepriekšējo maču kreisās kājas potītes sastiepuma dēļ, panākumā izcēlās ar 28 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, sakrājot savu ceturto "double-double" šosezon. Pēc spēles basketbolists norādīja, ka potīte jūtas labi un viņš nejuta nekādu ierobežojumus laukumā.

"Esmu priecīgs par spēli, kas mums padevās kā komandai. Mēs spēlējām labi, taču nespējām realizēt tos tālmetienus, kas parasti krīt grozā no trīspunktu līnijas. Izņemot to, mēs spēlējām labi un izbaudīju maču," izcēla Latvijas basketbolists.

"Celtics" vienība pret "Lakers" realizēja 13 no 42 tālmetieniem jeb 31%, kamēr šosezon Bostonas basketbolisti 29 aizvadītajās spēlēs vidēji metuši no trīspunktu līnijas ar 37,6% precizitāti.

"Bijām kā jaudīgs dzinējs. Mums vēl bija savas rezerves. Ja būtu realizējuši savus tālmetienus, tad būtu pārliecinošāka uzvara ar 20 vai 25 punktu pārsvaru. Tā kā neiemetām, bija saspringtāks mačs. Vienmēr būs kāpumi un kritumi, taču mums jāmēģina iet uz priekšu, jāstrādā pie savas spēles un disciplīnas," skaidroja Porziņģis.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet Deriks Vaits izcēlās ar 18 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Porziņģis paslavēja komandas biedra sniegumu un atklāja, ka nebija novērtējis, cik daudz pienesuma Vaits var dot laukumā.

"Es nebiju apzinājies, cik labi Deriks Vaits spēlē. Viņš bija nedaudz ārpus uzmanības, taču viņš spēlē ļoti labi. 90% no laika viņam izdodas pareizā saspēle, viņš ir tas komandas biedrs, kuru tu vēlies savā komandā. Viņš arī met ar augstu precizitāti un ir efektīvs. Esmu priecīgs, ka manā komandā ir gan Džrū [Holidejs], gan Vaits."

"Celtics" ar 23 uzvarām 29 mačos Austrumu konferencē ieņem pirmo vietu un ir līgas līdervienība, kamēr "Lakers" ar bilanci 16-15 Rietumu konferencē ierindojas devītajā pozīcijā.

Bostonas basketbolisti nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Detroitas "Pistons".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu